Etelä-Pohjanmaan liitolle innovaatiojohtaja – Tehtävään valittiin tuttu nimi talon sisältä

Etelä-Pohjanmaan maakuntaliitto pitää majaa Seinäjoen Framilla. Arkistokuva.
Etelä-Pohjanmaan maakuntaliitto pitää majaa Seinäjoen Framilla. Arkistokuva.
Kuva: Kari Löfhjelm
  • Markku Kulmala
Jaa artikkeli

Nimikyltit Etelä-Pohjanmaan liiton työhuoneiden ovissa vaihtuvat nyt tiuhaan tahtiin. Syynä ovat eläköitymisten aiheuttamat henkilövaihdokset ja työnkuvan muutokset.

Samaan aikaan töiden määrä toimistossa lisääntyy, sillä uusi ohjelmakausi kasvattaa merkittävästi alueelle tulevan EU-rahan määrää. Se kanavoidaan eri kohteisiin maakuntaliiton kautta.

Maanantaina maakuntahallitus päättää uuden innovaatiojohtajan viran täyttämisestä. Siihen on tulossa sisäisenä virkasiirtona liiton nykyinen suunnittelujohtaja, filosofian tohtori Antti Saartenoja.

Virkanimike on uusi, mutta teknisesti kyse on täyttämättä jätetystä kansainvälistymis- ja kulttuurijohtajan virasta, josta Marjatta Eväsoja jäi eläkkeelle vuoden 2020 alusta.

Saartenojan vastuulle tulevat kansainvälistyminen sekä innovaatiot ja ennakointi. Kulttuuri sijoitetaan hallinnon ja kulttuurin vastuualueelle, mikä on liiton hallintojohtajan Jari Iso-Koiviston vastuulla.

Saartenojalta vapautuva suunnittelujohtajan virka pannaan julkiseen hakuun tänä keväänä.

Maakuntaliiton edellinen johtaja Asko Peltola jää virallisesti eläkkeelle toukokuun alusta, ja hänen seuraajanaan on jo aloittanut Heli Seppelvirta.

Aiemmin aluekehitysjohtajaksi valitulta Heli Rintalalta vapautunutta kehityspäällikön tehtävää ei täytetä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Iso pyöräytys organisaatiossa

Sisäinen virkasiirto ilman julkista hakua on lain mukaan mahdollinen, jos viranhaltija täyttää kelpoisuusvaatimukset ja virkaa voidaan pitää hänelle sopivana. Yleensä kyse on organisaation uudelleenjärjestelyistä.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Kai Pöntinen (kok.) Lapualta kertoo, että siirtopäätös oli helppo tehdä, koska virkaan oli tiedossa asiantunteva ihminen talon sisältä.

– Saartenojan virkaan suunnittelujohtajana oli liitetty myös kulttuuri, ja olihan se pakettina vähän erikoinen. Uusi virka ja toimenkuva on johdonmukainen ja liittyy hänen erikoisosaamiseensa.

Muutokset eivät aiheuta Pöntisen mukaan merkittäviä lisäkustannuksia.

– Onhan se aika iso pyöräytys, koska puhutaan noin pienestä organisaatiosta. Talossa on 30 ihmistä töissä, ja tämä koskettaa nyt 5–6 ihmistä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää EU-rahaa maakuntaan

Uusi EU:n seitsemänvuotinen ohjelmakausi on käynnistynyt, mikä tietää kiireisiä aikoja myös maakuntaliiton toimiston väelle. Rahaa on jaettavana aiempaa enemmän.

– Sen takia tulee tarpeita myös henkilöstön osalta, että pystymme palvelemaan kaikkia ja hyödyntämään ne rahat, mitkä maakuntaan on mahdollista saada, Pöntinen sanoo.

Tulevan innovaatiojohtajan mukaan työ lisääntyy erityisesti siksi, että hankkeiden viranomaistehtävät siirtyvät Pirkanmaan liitolta nyt täysimääräisesti Etelä-Pohjanmaan liitolle.

Myös hankkeiden määrä ja volyymit kasvavat. Siksi hallintotehtäviinkin on tulossa lisätukea.

Innovaatiojohtajan viran tukijaloiksi on määritelty kansainvälistyminen sekä ennakointi- ja tulevaisuustyöt.

– Paukkuja lisätään maakunnan tulevaisuutta ja uudistumista tukevaan työhön, edunvalvontaan ja ennakointiin, Saartenoja sanoo.

Innovaatiojohtajan työ osuu hänen mielestään varsin tarkasti omiin mielenkiinnon kohteisiin.

– Onhan minulla tutkijatausta, ja olen tutkinut juuri näitä innovaatioympäristöjä aikanaan Ruralia-instituutissa. Kansainvälisyyden edistäminen on kuulunut jo pari vuotta muutenkin toimenkuvaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje