Polkupyörän keväthuolto voi ehkäistä onnettomuuksia: "Kyseessä on jopa hengenvaarallinen tilanne, kun se yhtäkkiä lopettaa toiminnan" – Haapaniemeltä täpäkät huoltovinkit

video

Polkupyörän huoltamisessa voi kaiken tehdä itse, jos homma on hanskassa. Jos ei ole, se on hyvä syy käyttää alan osaajia, jotta muovipussiin ei jää niitä niin sanottuja ylimääräisiä osia. Videojutulla Juha Haapaniemen konkreettiset vinkit polkupyörän keväthuollon tekemiseksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Polkupyörän huoltamisella voi ennaltaehkäistä jopa vaaratilanteiden syntymistä, ja se on jo hyvä syy huollon tekemiseksi. Jos esimerkiksi jokin liikkuvaksi tarkoitettu osa hirttää kiinni kesken ajon, voi saada kipeää, kuten Juha Haapaniemi varoittavassa esimerkissään kertoo.

Seinäjokelainen Juha Haapaniemi on omien sanojensa mukaan krassannut vehkeitä ja vempeleitä pojankoltiaisesta saakka. Tekemisen tarve ei hellittänyt, kun mies jäi eläkkeelle. Seinäjoen polkupyöräkorjaamon autotallissa syttyvät valot jo aamusella, kun mies tarttuu toimeen.

– Tämä on harrastus, sellaista eläkeläisen pienimuotoista ajankulua, mies kuvailee mieluisaa puuhaa, joka on myös varsin kausiluonteista.

Haapaniemi kiteyttää videolla tärkeimmät seikat polkupyörien huoltamiseksi. Hänellä on kerronnan taito hallussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje