32 SE-aikaa kauhonut vaasalaisuimari palkittiin Urheilugaalassa

Vaasan Uimaseuraa edustava parauimari Nader Khalili on palkittu Helsingissä parhaillaan käynnissä olevassa Urheilugaalassa.

Khalili palkittiin Urheilugaalassa vuoden 2018 vammaisurheiluteko -palkinnolla. Palkinnon perusteluiksi valintaraati kertoi, että Khalilin suoritukset urheilukentillä sekä lajin positiivisen kuvan luomisessa vuonna 2018 ovat tehneet raatiin lähtemättömän vaikutuksen.

Khalili tuli viime vuonna tunnetuksi lukuisista Suomen ennätyksistä, joita hän ui pitkin viime kilpailukautta. Syksyllä Vaasassa uiduissa lyhyen radan SM-uinneissa Khalili kauhoi peräti 12 mitalia. Kehitysvammaisten luokan Suomen ennätyksiä hänellä on nimissään peräti 32 kappaletta.

Khalili osallistui viime kesänä parauinnin EM-kilpailuihin ja saavutti kilpailuissa yhden finaalipaikan. Khalili kuuluu parauinnin olympiavalmennettaviin, ja hänen tämänhetkinen päätavoitteensa ovat Tokion paralympialaiset vuonna 2020.

Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Vuoden urheiluteko -palkinnon saivat myös yleisurheilija Lotta Pukkila Espoosta, sokkopingiksessä kilpaileva espoolainen Olli Kytöviita ja rovaniemeläinen kelkkahiihtäjä Sini Pyy.

Juttua päivitetty klo 20.20: korjattu Khalilin SE-aikojen määrä.

Kommentoi