NHL-videot: Aho osui kahdesti Carolinan murskavoitossa, Luostariselle NHL-uran avauspiste

Sebastian Aho on tehnyt kaksi maalia jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin ottaessa 8-2-murskavoiton Ottawa Senatorsista.

Aho teki Carolinan 3-0-maalin alivoimalla toisen erän alussa. Suomalainen riisti kiekon Ottawan Dylan DeMelolta siniviivalla, murtautui yksin läpi ja pisti kiekon ohi Anders Nilssonin. Ruotsalaisvahti sai Carolinan neljännen maalin jälkeen tehdä tilaa Craig Andersonille.

Aho iski myös joukkueensa 6-1-osuman kolmannen erän alussa. Maali oli osoitus Ahon partaveitsenterävästä peliälystä: kun kiekko kimposi ilmaan päätylaidasta, hän oli kärppänä maalin kulmalla ja odotti, kunnes kiekko oli laskeutunut riittävän alas jotta saisi iskettyä sen suoraan ilmasta maaliin sääntöjen puitteissa. Aho kasvatti kauden maalisaldonsa kahdeksaan.

Carolinan 21-vuotias tulokashyökkääjä Eetu Luostarinen puolestaan kirjautti NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen. Kolmannen NHL-ottelunsa pelannut Luostarinen syötti Haydn Fleuryn 4-0-maalin.

KalPa-kasvatti Luostarinen on Carolinan kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017.

Hurricanesin suomalaisista myös Teuvo Teräväinen saalisti syöttöpisteen.

Carolina aloitti kauden erittäin vahvasti, mutta oli hävinnyt edelliset neljä otteluaan ja pudonnut pudotuspeliviivan huonommalle puolelle. Liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvan Ottawan möyhentäminen nosti Carolinan itälohkossa yhdeksänneksi. Lauantaina samat joukkueet olivat vastakkain Ottawassa, tuolloin Senators voitti 4-1.

 

Washingtonin voittoputki poikki

 

Kierroksen toisessa ottelussa Arizona Coyotes kaatoi liigan kärkijoukkueen Washington Capitalsin vieraissa. Arizona menetti kolmen maalin johdon, mutta voitti voittolaukauskisan jälkeen 4-3.

Washingtonin kuuden ottelun voittoputki meni poikki. Joukkue jatkaa kuitenkin NHL:n piikkipaikalla.

Ottelu näytti kääntyvän Arizonalle jo toisen erän alussa, kun Coyotes teki kaksi maalia erän ensimmäisten 45 sekunnin aikana ja meni 3-0-johtoon. Washington tuli kuitenkin tasoihin Jevgeni Kuznetsovin kahden maalin siivittämänä.

Antti Raanta torjui 31 laukausta Arizonan maalilla ja pysäytti T.J.

Oshien yrityksen voittolaukauskilpailussa.

Voitto nosti Arizonan länsilohkossa viidenneksi.

Kommentoi