”Äitinä näin jo lapseni suden ruokapöydässä” – katso kuvat susihavainnoista

Useat seinäjokiset törmäsivät lauantaina sudelta vaikuttavaan eläimeen Seinäjoen Törnävän, Hallilan, Kivistön ja Kasperin alueella.

Ensimmäisenä eläimen huomasi kello 8.40 Kivistön kaupunginosassa Lemmikinkujalla asuva Jaakko Hunnakko keittiönsä ikkunasta.

– Se oli sellainen halvanharmaa ja koiraksi turhan iso eikä sillä ollut minkäännäköistä pantaa. Se meni tontin poikki hiljaista jolkotusta ja nousi kävely- ja pyörätielle Kuusikujan suuntaan. Näin sen vajaan kymmenen metrin päästä, Hunnakko kertoo.

Noin viisi minuuttia myöhemmin, kello 8.45, eläin oli jo Hallilassa Villenraitilla.

– Asumme kerrostalossa viidennessä kerroksessa. Poikani oli mennyt ulos hieman ennen kuin näimme suden mieheni kanssa. Äitinä näin jo lapseni suden ruokapöydässä, Marja Ollila kauhistelee.

– Eläin meni kohti Vuoritietä. Se tuli pihaamme ja jolkotteli autokatoksen välistä. Sen liikehdintä oli erilaista kuin koirien, Ollila lisää.

Kello 9.30 eläin viiletti Piiloviidalla Kototiellä.

– Olin juuri tulossa autolla kotiin, kun se juoksi Kasperista päin Kototien poikki rusakon perässä täyttä vauhtia. Sitten se kuitenkin luovutti yhtäkkiä ja kääntyi. Jouduin pysähtymään autollani, samoin myös vastaan tuleva auto pysähtyi, koska eläin kääntyi ja tuli takaisin tien yli rauhallisesti kävellen. Se meni takaisin Kasperiin päin, Kototiellä asuva Sirkka Lehdikko kertoo.

– Ensi näkemältä ajattelin, että koira, mutta ei se kyllä koiralta näyttänyt. Tunnistin sen samaksi eläimeksi sunnuntain lehdessä olleesta kuvasta, Lehdikko lisää.

Aapelinraitilla Hallilassa asuva Sari Autio sai eläimestä havainnon kello 10 Paukkulan metsikössä.

– Se oli selkeästi sama eläin kuin lehtikuvassa. Olin lenkkipolulla koirieni kanssa, ja näin siitä vain häivähdyksen noin 50 metrin päässä, mutta se kääntyi heti pois. Ensimmäinen reaktio oli kuitenkin, että susi. Naapurin rouvakin näki sen, Autio kertoo.

Seuraavaksi eläimen havaitsi puolen päivän aikaan Tapiolantiellä Kasperissa Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikön Jussi Pertun vaimo.

– Meidän emäntä sen siinä aamupäivällä keittiön ikkunasta 20 metrin päästä näki. Eläin jolkutteli hissukseen Tapiolantien suunnasta Kototien suuntaan, poliisipäällikkö Perttu kertoo.

Puolen päivän aikaan eläin nähtiin vielä Törnävän Pappilantiellä, Eija ja Mika Heikkisen puutarhassa. Eläin joi vettä talon vieressä olevasta vesilammikosta.

Oletko nähnyt sutta tänään sunnuntaina? Vinkkaa verkkotoimitusta osoitteessa verkko@ilkka.fi tai lähetä näköhavainnoista kuvaa tekstiviestinä numeroon 13523. Kirjoita tekstiviestin alkuun sana VINKKI ja sen jälkeen viestisi. Viestit ovat maksuttomia.

Lisää muualla