Aki Ruotsala on tehnyt päätöksensä: ”Veri on merivettä sakeampaa”

Aki Ruotsala on tehnyt valintansa Rauman ja Kuortaneen välillä.

– Perusteellisen kokonaisharkinnan jälkeen olen päättänyt ottaa vastaan minulle tarjotusta kahdesta tehtävästä Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavan viran. Samalla se tarkoittaa sitä, että en ole käytettävissä Rauman kaupungin kaupunkikehitysjohtajan tehtävään, Ruotsala toteaa tiedotteessaan.

Ruotsala sanoo tuntevansa syvää kiitollisuutta Rauman poliittisia päättäjiä kohtaan siitä luottamuksesta, jota hän on saanut osaamisestaan.

– Kuitenkin, olen ymmärtänyt että en nauti sellaista luottamusta itse työyhteisössä, jonka perusteella minulla olisi ollut edellytykset onnistua työssäni Rauman ja raumalaisten eduksi. Tietoisuus tästä on selkeyttänyt päätöstäni.

Tiedotteessa Ruotsala toteaa, että halu tarttua Kuortaneen kunnan elinkeinopoliittisiin haasteisiin ja rakentaa elämää eteläpohjalaisten juurien varaan ovat ne pääasialliset syyt, joiden perusteella hän on päätynyt ratkaisuunsa.

– Kesän myllerryksen keskellä perheen tuki on ollut korvaamatonta ja myöhemmin on ollut aikaa arvottaa niitä itselleni oikeasti tärkeitä asioita, joista moni löytyy Pohjanmaalta. Näiden, itselle tärkeiden asioiden rinnalla vaikkapa urakehitys ja taloudelliset intressit jäävät kakkoseksi. Porissa viisi vuotta asuneelle Ruotsalalle ratkaisu ei ole ollut helppo.

– Mutta päätökseni olen tehnyt. Vaikka mieli on osin haikea, palan innosta tarttua Kuortaneen elinkeinoelämän ja kotimaakunnan kehittämisen haasteisiin. On kotiinpaluun aika.

Kommentoi