Alajärvi vie Sami Jauhojärven, Lasse Virenin ja Jukka Jalosen oppiin - kyseessä uudenlainen kuntien liikuntahanke

Alajärven kaupunki kokosi kuntien voimat ja UKK-instituutin osaamisen yhteen ja alkoi kehittää kuntien kanaviin kuntalaisille ilmaista liikunnan neuvontaa.

Uuden liikuntaneuvonnan ensimmäinen testivaihe alkaa tänään Alajärvellä ja muiden kokeilukuntien kanavissa tammikuun aikana.

– Joka puolella Suomea kuntien johdossa mietitään, miten kuntien rakentamat uimahallit, liikuntahallit ja ulkoilureitit saataisiin paremmin ja tasaisemmin palvelemaan koko kuntaväestöä, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Esimerkiksi Alajärvi on investoinut noin 20 miljonaa liikuntapaikkarakentamiseen menneen kahdeksan vuoden aikana.

Alajärvi julkaisee koko kevään ajan omissa kanavissaan ja kaupungin liikuntapaikoissa digitaalista, videomuotoista liikuntaneuvontaa kaupunkilaisille. Neuvontaa annetaan yli sadan videon verran.

– Neuvonnan antajat ovat todella nimekkäitä omien lajiensa osaajia. Hiihdon neuvontaa alajärveläisille antaa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, rintauinnin neuvontaa kilpauimari Matti Mattsson ja hyvän joukkuepelin ohjeita mestarivalmentaja Jukka Jalonen. Kruununa kakussa Alajärven asukkaita piipahtaa huhtikuussa videoilla neuvomassa lenkkeilyssä Lasse Viren.

Tällainen ilmainen liikuntaneuvonta toteutuu, kun palvelun kunnat ovat kukin tuottaneet oman mestarinsa liikuntaneuvonnan. Esimerkiksi Ylitornio on tuottanut kuntalaispalveluun hiihtoneuvontaa, Riihimäki Jukka Jalosen valmennusosaamista ja Myrskylä Lasse Virenin ja Ari Paunosen juoksuneuvontaa.

Alajärven rooli on olla palvelun kokoajana ja joka kodin kuntotestien ja lihaskuntoliikkeiden tuottajana sekä UKK-testien kuvauspaikkakuntana.

Palvelun videoneuvonta kevääseen 2020 on saatu Elixir TV-tuotannosta. Muun sisällön palveluun tuottaa Alajärven kaupungin Liikunta-Aalto 2020 -hanke.

Alajärven tuo hanke kokoaa yhteen liikunnan- ja hyvinvoinnin eri toimijoita ja palveluita "Team Alajärveä" varten, eli kaikkia kaupungin asukkaita varten. L

Liikunta-Aalto tarjoaa vuonna 2020 kaikille kaupungin asukkaille digitaalisen valmennuksen lisäksi esimerkiksi treeniohjelmia, yhteislenkkejä, tapahtumia, testejä sekä Team Alajärven yhteisen harjoituspäiväkirjan. Tavoitteena on kerätä yhteiseen harjoituspäiväkirjaan valtaisa määrä erilaisia liikuntasuorituksia.

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Kommentoi