Anton Lundell yhdeksäntenä varhaisessa NHL-draftirankingissa

TORONTO

NHL-jääkiekkoliigan tämän kesän uusien pelaajien varaustilaisuutta eli draftia pohjusti suomalaisittain vahva odotus, joka toteutuikin Kaapo Kakon tultua valituksi toisella varausvuorolla. Ensi vuoden draftiin ei ehkä ole odotettavissa yhtä korkeaa suomalaisvarausta, mutta varhaisissa rankingeissa on kuitenkin yksi suomalaisnuorukainen top-kympissä.

Liigaseura HIFK:n lokakuun alussa 18 vuotta täyttävä sentteri Anton Lundell on yhdeksäntenä kanadalaisen TSN-kanavan tuoreessa rankingissa ensi vuoden draftista.

–  Iso, jykevä sentteri pelaa vahvaa kahden suunnan peliä. Loisti junioreiden MM-kisoissa, mutta kykyjenetsijät aprikoivat, onko hän kuitenkin porrasta alempana muihin draftin eliittihyökkääjiin verrattuna, Lundellia arvioidaan.

–  Kilpailuhalua ja määrätietoisuutta, ja ne auttavat häntä löytämään etua joka puolella kaukaloa. Ei säkenöivän loistokas, mutta hyvin tehokas, tämän hetken arvio jatkuu.

TSN:n rankingin kärjessä on kanadalainen laitahyökkääjä Alexis Lafreniere, ja seuraavina tulevat kanadalaissentteri Quinton Byfield ja ruotsalainen laitahyökkääjä Lucas Raymond.

NHL:n vuoden 2020 draftiin on vielä matkaa ja kärkilistat voivat muuttua vielä reippaastikin. Drafti pidetään Montrealissa 26.–27. kesäkuuta 2020.

Kommentoi