Anton tahtoo liikuntakerhoon

Hän otti yhteyttä Vaasan kaupungin liikuntatoimeen ja sai heti vastakaikua toiveelleen alle kouluikäisten erityislasten liikuntakerhosta.

Hän otti yhteyttä Vaasan kaupungin liikuntatoimeen ja sai heti vastakaikua toiveelleen alle kouluikäisten erityislasten liikuntakerhosta.

-Kaupunki on jo luvannut tilat ja ohjaajan, mutta kerholaisia on vaikea löytää.

Salovaara-Kero on jättänyt yhteystietojaan eri yhdistyksille ja pyytänyt viranomaisiakin kertomaan kerhoideasta perheille. Vaitiolovelvollisuuden vuoksi perheiden yhteystiedot pysyvät vain kaupungin työntekijöiden tiedossa.

-Ryhmä voisi aloittaa toimintansa jo alkuvuodesta, jos innokkaita löytyy, hän kertoo ja toivoo erityislasten perheiden ottavan häneen yhteyttä.

-Lapsen diagnoosilla ei ole väliä. Tärkeintä olisi, että lapset ja perheet tapaisivat toisiaan.

Kehitysvammaisen lapsen kanssa moni asia mutkistuu, mutta kuten kuka tahansa lapsi, myös erityislapsi haluaa harrastaa.

Kouluikäisten erityislasten joukkoon kolmivuotias on liian pieni, ja tavallisissa liikuntakerhoissa erityislapsi tarvitsisi muita enemmän ohjausta.

-Antonilla on motorista kömpelyyttä, mutta vikkelä hän kyllä on. Liikunnallisessa kerhossa lapset pääsisivät purkamaan energiaansa ohjatusti, äiti toteaa

.Tanaan vietetään YK:n kansainvälistä kehitysvammaisten päivää. Vaasan Vammaisneuvosto yhdessä muiden vammaistyön toimijoiden kanssa järjestää tänään Rewell Centerissä kaikille avoimen tapahtuman, jossa esitellään erityisryhmien arkea.