Antti Raannan Arizona kyykkäsi Pittsburghissa kolmannessa erässä

HELSINKI

Antti Raannan Arizona Coyotes on hävinnyt Pittsburgh Penguinsille jääkiekon NHL:ssä 0–2. Suomalaisvahti torjui 24 laukausta.

Peli ehti pitkälle kolmanteen erään ennen kuin kotijoukkue sai maalinsa aikaiseksi. Pittsburgh meni 1–0-johtoon Jevgeni Malkinin maalilla, kun päätöserää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Ennen Malkinin onnistumista kiekko kimposi hyökkääjälle Raannan luistimesta.

Kotijoukkue sinetöi 2–0-voittonsa ampumalla toisen osuman tyhjään maaliin alle kaksi sekuntia ennen pelin loppuvihellystä. Osumasta vastasi Brandon Tanev.

Pittsburghin vahti Tristan Jarry puolestaan onnistui pitämään maalinsa puhtaana jo toisen pelin putkeen ja torjui ottelussa peräti 33 laukausta.

Arizona on ollut tämänkertaisesta häviöstä huolimatta yksi syyskauden yllättäjistä ja pitää länsilohkon kolmatta sijaa. Pittsburgh on itälohkon viidentenä.

Vatanen sai kiekosta naamaan, Koivu syrjään

Sami Vatasen New Jersey Devils puolestaan hävisi Chicago Blackhawksille pitkäksi venyneen ottelun jälkeen 1–2. Chicago vei lopulta vieraspelin voittolaukauskisassa.

New Jersey meni ensimmäisessä erässä 1–0-johtoon Taylor Hallin ylivoimamaalilla. Syöttäjäksi merkittiin Vatanen. Suomalaispuolustajan hyvä onni kuitenkin katkesi kolmannessa erässä, kun hän joutui NHL.comin mukaan jättämään ottelun saatuaan kiekon kasvoihinsa. Loukkaantumisen vakavuudesta ei heti ollut tietoa.

Joukkueet pitävät lohkojensa häntäpäätä. Chicago roikkuu länsilohkon sijalla 13 ja New Jersey itälohkon sijalla 15.

Ottelutaukoa perjantaina pitänyt Minnesota Wild puolestaan ilmoitti, että se on siirtänyt kapteeni Mikko Koivun loukkaantuneiden listalle. Koivu kärsii alavartalovammasta. Hän loukkaantui Florida Panthersia vastaan pelatussa ottelussa.

Koivu pelasi viime sunnuntaina 1000. NHL-pelinsä ja on tehnyt tällä kaudella tehot 2+10.

Los Angeles Kings törmäsi Mikko Koskisen patjoihin

Mikko Koskinen torjui Edmonton Oilersille kihelmöivän kotivoiton perjantain NHL-kierroksella. Oilers kukisti Los Angeles Kingsin maalein 2–1, ja Koskiselle kertyi ottelussa peräti 35 torjuntaa.

Samalla Koskinen sai kuitattua edellisottelun epäonnistumiset, kun hänet otettiin ottelussa Ottawaa vastaan vaihtopenkille. Ottawan pelaajat onnistuivat yllättämään hänet kolme kertaa 12 laukauksella, mutta Kingsiä vastaan hän oli taas tarkassa torjuntavireessään.

–  Tänään minulla oli pelissä hyvä tunne, kuten koko joukkueella, Koskinen kommentoi peliä NHL:n nettisivuilla.

–  Kenttäpelaajat tekivät hyvää työtä, sillä suurin osa laukauksista tuli kaukaa. Tämä oli meille tärkeä ottelu, sillä pelasimme liian heikosti Ottawaa vastaan. Toivuimme tappiosta nopeasti, mutta nyt täytyy pitää huolta, ettemme taas joudu samaan tilanteeseen seuraavassa pelissä.

Edmonton teki molemmat maalinsa ylivoimalla ottelun ensimmäisessä erässä. Leon Draisaitl viimeisteli ensimmäisen ja Alex Chiasson toisen. Draisaitl sai jälkimmäisestä osumasta syöttöpisteen, jonka ansiosta hän nousi liigan pistepörssin kärkeen 53 tehopisteellään.

–  Olimme tasakentällisin Edmontonia parempia. Saimme luotua enemmän tekopaikkoja, mutta erikoistilanteet ovat myös tärkeä osa tätä peliä, Los Angeles Kingsin kapteeni Anze Kopitar totesi.

Edmontonin ylivoimapeli on ollut tehokkainta koko liigassa. Joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on 32,2, kun se on tehnyt 29 maalia 90:stä ylivoimatilanteesta.

Kommentoi