Ari-Pekka Liukkosen kauden paras ei riittänyt jatkoon 50 metrin rintauinnissa MM-kisoissa – välieräpaikka olisi vaatinut uutta Suomen ennätystä

GWANGJU

Ari-Pekka Liukkonen ei selviytynyt jatkoon avausmatkallaan uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa. Liukkonen ui 50 metrin rintauinnissa ajan 28,45, mikä riitti 43. sijaan.

Kyseessä on Liukkosen kauden paras aika rintauinnissa.

–  Hyvä startti, yllättävän hyvä aika oli siihen nähden miltä uinti on pari-kolme viikkoa tuntunut. Ajattelin, että sinne 29,5:n alle pääseminen olisi jo edellyttänyt onnistumista, Liukkonen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Alkuerien nopein oli Britannian Adam Peaty ajalla 26,28. Välieräpaikka olisi irronnut ajalla 27,33. Liukkoselle se olisi tarkoittanut Eetu Karvosen nimissä olevan Suomen ennätyksen parantamista. Liukkonen ei pitänyt tällä erää mahdollisena 28 sekunnin alittamista, vaikka hänen oma ennätyksensä on 27,66.

–  Onhan tuosta vielä ennätykseen paljon matkaa, ja se on viime MM-kisojen alkueristä.

50 metrin rintauinti on Liukkoselle sivulaji. Hänen on määrä kilpailla vielä vapaauinnissa 50 metrillä ja 100 metrillä.

Liukkonen on kärsinyt selkäkivuista, mutta uimarin mukaan ne eivät pilanneet MM-kisojen avausmatkaa.

–  Selkä on koko kevään ollut välillä parempi, välillä huonompi, tänään oli vähän parempi päivä. Toivottavasti sinne 50 metrin vapaan päiville (perjantai-lauantai) sattuisi myös ne paremmat päivät, Liukkonen totesi.

Suomalaisuimari on keskiviikkona mukana 100 metrin vapaauinnissa, jos selkä sen sallii.

–  Se on varmaan aika hapokasta menoa, mutta torstai olisi siinä sitten välipäivä ennen vinstaa (50 metrin matkaa), ja olisi varmaan hyväkin saada satasella kroppaa hyvin hereille.

Kommentoi