Arvi Savolainen paini historiallisen nuorten MM-kullan: "Pakkohan tässä on olla tyytyväinen, kun ainuttakaan tappiota ei tullut"

BUDAPEST

Arvi Savolainen on voittanut kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena kultaa kreikkalais-roomalaisen painin alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa. Savolaiselle mitali on jo uran yhdeksäs nuorten arvokisoissa.

Savolaisen otteikkuuden 97-kiloisten finaalissa sai tuta Georgian Giorgi Melia, jonka käsivarren Savolainen otti tiukkaan puristusotteeseen. Suomalainen kaatoi georgialaisen määrätietoisesti mattoon ja voitti suorituspistein 5–3.

Samainen kaljupäinen ja muhkeapartainen Melia oli myös Savolaisen loppuotteluvastustaja myös kevään EM-molskilla. Tuolloin Savolainen oli parempi pistein 4–1.

–  Arvi otti osaavan painimiehen tavoin georgialaiselta tasapainon pois ja teki hienon kaadon, painivalmentaja Juha Lappalainen ilakoi maton reunalla.

Mestarin painikiireet jatkuvat

Savolainen paini taas kerran mojovasti ikäistensä arvokisoissa. Jo lauantaina hän nosteli vastustajiaan kevyesti kuin kotiäiti kesykissaa, eikä mikään tuosta sunnuntaina muuttunut. Hätäilemätön Savolainen piti kaikki ottelunsa omissa näpeissään.

–  Enimmäkseen myös painillisesti kaikki matsini menivät hyvin. Etenkin lauantain avausotteluni Azerbaidzanin Arif Niftullajevia vastaan oli kaikin puolin onnistunut. Pakkohan tässä on olla tyytyväinen, kun ainuttakaan tappiota ei tullut, Savolainen sanoi Budapestistä.

Jo maanantaina Suomeen saapuva Savolainen ei ehdi kummemmin lomailemaan.

–  Täysi painihyöky on päällä melkein heti. Treenileiri Kuortaneella alkaa viikon kuluttua ja heti itsenäisyyspäivän jälkeen on kova kansainvälinen Arvo Haavisto -painiturnaus Ilmajoella, Savolainen kertoi.

IK:n Vili Ropponen päihitti 82-kiloisten keräilyssä Itävallan David Halbeisenin 9–0. Ropponen nosti ja mätki itävaltalaista juntasta ihan surutta. Sitä vastoin Ropposen seuraavasta ottelusta Unkarin Tamas Levaita vastaan tuli tasainen. Levai voitti ottelun lopulta niukasti 2–1.

Kommentoi