Ässien Vuorisalo kolmen ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta

HELSINKI

Jääkiekkoliigan kurinpito on rangaissut Porin Ässien puolustaja Teemu Vuorisaloa kolmen ottelun pelikiellolla. Vuorisalo taklasi HIFK:n Teemu Engbergiä päähän viime lauantaina liigaottelussa.

Ottelun tuomaristo ei antanut tapauksesta rangaistusta, mutta liigan videotuomarointi vei taklauksen kurinpitokäsittelyyn.

–  Vuorisalo pyrkii taklaamaan Engbergiä. Vuorisalon vartalotaklaus menee kuitenkin Engbergin vartalon editse ja Vuorisalo osuu olkapäällään Engbergiä päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Vuorisalon taklauksesta aiheutuu voimakas kontakti Engbergiä päähän, joten kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta, päätöksessä kerrotaan.

Vuorisalo on poissa ässäryhmästä perjantaina Pelicansia vastaan, lauantaina JYPiä vastaan ja ensi viikon tiistaina SaiPaa vastaan.

Kurinpito kertoi tiistaina myös Ilveksen Joona Ikosen yhden ottelun pelikiellosta, joka tuli huitomisesta viime perjantain KalPa-kohtaamisessa. Ikonen on kuitenkin jo kärsinyt pannansa, ollessaan väliaikaisessa kilpailukiellosta.

Kommentoi