Barcelona maksoi Griezmannista 120 miljoonaa euroa – Atletico suivaantui siirrosta ja pitää korvausta riittämättömänä

BARCELONA

Espanjan jalkapallojätti Barcelona on hankkinut ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmannin Atletico Madridista 120 miljoonalla eurolla, seura tiedotti perjantaina nettisivuillaan. Summa oli merkitty Griezmannin ulosostohinnaksi Atleticossa.

Barcelona teki Griezmannin kanssa viiden vuoden sopimuksen ja määritteli hänen uudeksi ulosostohinnakseen massiiviset 800 miljoonaa euroa.

Atletico kiirehti nopeasti kertomaan tiedotteessaan, että se pitää Griezmannista saatua siirtosummaa "riittämättömänä" ja että pelaaja on "yksipuolisesti" rikkonut sopimuksensa.

–  Atletico katsoo, ettei maksettu summa riitä täyttämään määrättyä ulosostohintaa. On selvää, että pelaajan ja Barcelonan välinen sopimus on tehty jo ennen kuin ulosostohintaa laskettiin 200 miljoonasta eurosta 120 miljoonaan euroon, Atleticon tiedotteessa sanottiin.

Griezmannin ulosostohinta muuttui 1. heinäkuuta. Atleticon mukaan Griezmann olisi päässyt sopuun siirrosta Barcelonan kanssa jo maaliskuussa.

Seura ilmoitti, että se on jo aloittanut tapauksesta "asianmukaiset menettelyt", jolla se aikoo puolustaa oikeuksiaan.

Korvaaja hommattu isolla rahalla

Griezmannin on tiedetty haikailevan siirtoa muualle, eikä hän ilmestynyt sunnuntaina seuran harjoitusleirin avauskokoontumiseen. Jo toukokuussa Griezmann sanoi lähtevänsä Atleticosta nimettömään osoitteeseen.

Atletico osti Griezmannin korvaajaksi viime viikolla portugalilaisen teinisensaatio Joao Felixin Benficasta 126 miljoonalla eurolla. Kyseessä on jalkapallomaailman kolmanneksi kallein siirto. Griezmann pääsee tilastossa jaetulle nelospaikalle yhdessä Philippe Coutinhon kanssa. Myös Coutinho pelaa Barcelonassa.

Griezmann, 28, edusti Atleticoa vuodesta 2014. Hyökkäyksen vasemmalla laidalla viihtyvä Griezmann viimeisteli seuralleen 257 ottelussa 133 maalia. Griezmann saavutti Atleticossa Eurooppa-liigan voiton toissa kauden päätteeksi.

Maajoukkueessa Griezmann oli voittamassa Ranskalle MM-kultaa viime kesänä. Lisäksi hänellä on EM-hopeaa vuodelta 2016.

Kommentoi