Botnia Musiikin ja Nixi-keittiön kiinteistöihin murtauduttiin Rauhankadulla – Poliisi kaipaa havaintoja tekijöistä

VAASA

Rauhankadun kiinteistöihin, Botnia Musiikin ja Nixi-keittiö, murtauduttiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Poliisin mukaan tekijä tai tekijät saivat mukaansa pienen määrän rahaa.

Yrittäjänä Botnia Musiikilla toimiva Heikki Joensuu on häkeltynyt viime yön tapahtumista. Liikkeen naapurikauppias oli soittanut hänelle aamulla puoli yhdeksän aikaan. Murron jäljet oli havainnut ensimmäisenä naapuriliikkeen siivooja.

Joensuun mukaan tekijät olivat päässeet murtautumaan liikkeeseen takaoven verkkolasin läpi. Liikkeestä oli viety muun muassa pohjakassa, uusi tietokone, työpuhelin ja mokkula.

– Täällä oli kaikki laatikot vedetty auki ja hyllyiltä oli revitty tavaroita alas. Joitain soittimia on pitänyt korjata, hän harmittelee.

Joensuu on kuitenkin kiitollinen siitä, ettei liikkeen soittimia oltu viety. Hän epäilee, että murron tekijöiltä on jäänyt operaationsa kesken.

– Ilmeisesti heillä on tullut kiire lähteä pois, sillä pöydälle oli jäänyt kameroita ja vanhempia tietokoneita.

Myös naapuriliikkeen Nixi-keittiön tiloja oli sotkettu, ja tekijät olivat kahmineet mukaansa käteistä. Kiinteistön yrittäjä, Tuija Kultti, on harmissaan tapauksesta.

– Täällä oli sotkettu kaikki paikat, jopa pukukopit oli kaiveltu, hän kertoo pettyneenä.

Murron jäljet kiinteistöissä on suurilta osin korjattu ja liikkeiden toiminta jatkuu normaalisti.

– Jonkin verran tämä tietysti näin aluksi hankaloittaa laskutustoimintaa, mutta kassa- ja pankkiyhteydet toimii, Joensuu kertoo.

Pohjanmaan poliisi ottaa vastaan tapaukseen mahdollisesti liittyviä havaintoja ja vihjeitä.

Kommentoi