Botniahallin mattosotku jatkuu: Saltex valmisti tilapäisnurmen

Vaasanseudun Areenat -kuntayhtymän omistaman ja hallinnoiman Botniahallin mattosotku on saanut osittaisen ratkaisun.

Mustasaaressa sijaitsevaan Botniahalliin piti asentaa uusi siirrettävä jalkapallonurmi 2. tammikuuta mennessä, mutta nurmimaton asentaminen on viivästynyt pahasti. Keskiviikkona nurmimaton toimittaja, alajärveläinen Saltex Oy ilmoitti valmistavansa hätäapuna 3 000 neliömetrin eli kutakuinkin puolen kentän kokoisen nurmen.

"Hätäapumatto" valmistui torstain aikana, ja se valmistettiin Saltexin varastossa olevista materiaaleista Saltexin kustannuksella. Saltex kertoi ratkaisustaan tiedotteessa, jonka voi lukea mm. Botniahallin verkkosivuilta .

Samalla Saltex antoi selityksen nurmimaton viivästymiselle.

Kuntayhtymän tilaama nurmimatto on integroitu, joustopohjainen tekonurmi, jota Saltex ei pysty kokonaisuudessaan valmistamaan Alajärven tehtaallaan. Niinpä yritys tilasi nurmimaton pohjaustyön ja laminoinnin monivuotiselta saksalaiselta yhteistyökumppaniltaan Friedola GmbH:lta.

Oman ilmoituksensa mukaan Saltex oli jo ennen joulua yrittänyt useaan otteeseen tiedustella pohjaustyön etenemisestä saksalaisyritykseltä. Vastauksia ei kuitenkaan kuulunut, ja 5. tammikuuta Saltexille lopulta ilmoitettiin tiedotteella, että Friedola GmbH oli asetettu selvitystilaan 23. joulukuuta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan saksalaistehdas kuitenkin jatkaa toimintaansa, ja Saltexin arvion mukaan kenttä voidaan pohjata siellä. Aikataulusta Saltexilla ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.

– Emme osanneet arvata eikä meillä ollut mitään etukäteistietoa että yli 10 vuoden yhteistyön jälkeen Friedola GmbH ajautuu selvitystilaan. Tilanne on valitettava ja olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta. Tulemme tekemään kaikkemme ratkaisun löytämiseksi, Saltex lupaa tiedotteessa.

Muun muassa Vaasan Palloseuran liigajoukkueen piti aloittaa harjoitukset Botniahallissa tammikuun alussa.

– Harjoituspaikkojen vaihtuminen on tuottanut pientä häiriötä, mutta harjoittelua se ei ole estänyt. Viime viikolla meillä oli testiviikko, joten emme tarvinneet kenttää. Tällä viikolla olemme treenanneet Fennia Arenassa, ja perjantaina ja lauantaina treenaamme Botniahallissa puolen kentän matolla, sanoo VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Kovin pitkään VPS ei kuitenkaan voi maton asentamista odotella.

– Jos matto tulee nopeasti, pysymme Botniahallissa. Jos se viivästyy, siirrymme sieltä pois, Vuorinen toteaa.

– On harmi, jos mattoa ei saada, sillä meillä on Botniahallissa erittäin hyvät olot. On omat pukuhuonetilat, pieni toimisto, punttisali, juoksurata, ruokailemme siellä ja meillä on jopa pesukone pukuhuoneessa.

MINNA KALLASVUO

Kommentoi