Bulls ylsi ensi kertaa tällä kaudella perättäisiin voittoihin, Markkasella 15 pisteen ilta

HELSINKI/CHICAGO

Lauri Markkasen edustamalle Chicago Bullsille pilkottaa valoa koripalloilun NBA:ssa. Bulls otti torstain vastaisena yönä ensimmäistä kertaa kaudella toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotikentällään Memphis Grizzliesin 106–99.

Grizzlies-kohtaaminen kuului otteluihin, joka pudotuspeleihin mielivän Chicago Bullsin tulikin voittaa. Memphis on NBA:n länsilohkon sarjataulukossa Chicagoa jäljessä. Bulls oli tällä kaudella voittanut Memphisin kerran aiemminkin.

Aiemmin tällä viikolla Chicago voitti vieraissa Sacramento Kingsin.

Vaisua syksyä pelannut Markkanen kunnostautui hyvän Sacramento-ottelun jälkeen myös Memphisiä vastaan: hänen saldonsa oli 15 pistettä, joista neljä onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Viisi levypalloa haalineen Markkasen kolmosten heittoprosentti oli 50.

Bullsin paras pistemies oli totutusti Zach LaVine, joka teki 25 pistettä. Hän ylitti 20 pisteen rajan neljännessä perättäisessä ottelussa.

Fanien usko koetuksella

Bullsin heikohko menestys näkyi Memphisiä vastaan yleisön kiinnostuksessa. Chicagon kotipelissä oli kauden alhaisin yleisömäärä, 15  017 katsojaa.

Memphisin kaato saattoi hyvinkin olla Bullsilta ehjintä peliä tällä NBA-kaudella.

–  Puhuimme ennen ottelua, mitä haluamme ja toteutimme sen, Markkanen iloitsi Chicago Sun-Timesin verkkosivuilla.

Bulls karkasi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla Memphisiltä 22 pisteen karkumatkalle eikä hukannut enää johtoaan.

–  Kukaan joukkueessamme ei panikoinut. Kaikki pysyivät rauhallisina, Markkanen kehui.

Paljon kritiikkiä saanut Bulls-valmentaja Jim Boylen oli voiton jälkeen huojentunut.

–  Olimme tässä ottelussa henkisesti valmiita, Boylen myhäili.

Chicago kohtaa seuraavaksi loppuviikosta kotikentällään kestomenestyjä Golden Staten, jolle syyskausi on ollut muun muassa pelaajien loukkaantumissuman takia katastrofi.

Milwaukee etenee voitosta voittoon

Itälohkoa johtava Milwaukee Bucks otti jo 13. peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraissa Detroit Pistonsin 127–103. Milwaukeen ykköstähti Giannis Antetokounmpo teki joukkueelleen 35 pistettä.

Milwaukeen voitto-tappio-saldo oli keskiviikon sarjakierroksen jälkeen 19–3, sama kuin länsilohkon kärkimiehistöllä LA Lakersilla.

Kommentoi