Esapekka Lapin MM-ralliura on vaakalaudalla – "Kyllä jonkin verran nyt pelottaa"

PARIISI

Citroenin rallitalli ilmoitti keskiviikkona odotetun mutta rajun uutisen, kun ranskalaistiimi päätti vetäytyä MM-sarjasta. Syyksi Citroen kertoi ykköstähtensä Sebastien Ogierin lähdön tallista.

Päätös oli synkkä suomalaiskuski Esapekka Lapille, jonka koko ura MM-sarjassa on vaakalaudalla.

–  Ei ole kovin hyvät tunnelmat juuri nyt. Olihan tämä aikamoinen pommi ja shokki. Jos vaan omaa takalistoa ajattelee, niin ajankohta päätökselle olisi voinut olla parempikin, Lappi tuskaili.

–  Ei tällainen uutinen tietenkään koskaan hyvä juttu ole, mutta jos päätös olisi tehty pari kuukautta aiemmin, niin olisi se omaa tilannetta auttanut aika paljon, Lappi sanoi.

Hän viittaa kommenteillaan tallipaikkojen uusjakoon Ott Tänakin loikattua Hyundain leiriin. Sitä myötä Hyundain talli on täynnä, ja Toyotan odotetaan julkaisevan Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän kontrahdit viimeistään ensi viikon alussa.

Vain Fordilla ajavassa M-Sportin tiimissä on yksi paikka vapaana, mutta siitä taistelee Lapin lisäksi moni muukin WRC-tähti.

–  Tilanne on nyt aika heikko oman ajamisen kannalta. Siellä taitaa olla yksi paikka vapaana ja siihen on kuusi kuskia tulossa. Yritämme toki kovasti, mutta kyllä jonkin verran nyt pelottaa, Lappi sanoi.

"Töpseli päätettiin vetää irti seinästä"

Pieksämäkeläisen Lapin tilannetta hankaloittaa vaikea kulunut rallikausi. Lappi oli MM-sarjassa vasta kymmenes ajettuaan kolmesti palkintopallille.

–  Tilastollisesti jos omia mahdollisuuksia katsoo, niin eihän se kovin vahvalta näytä. Olimme melkein viimeisiä sarjassa. Haluaisin vielä jatkaa rallin maailmassa, Lappi totesi.

Vaikka huhuja oli liikkeellä, Citroenin shokkipäätös oli silti yllätys Lapille.

–  Olen lukenut samoja juttuja kuin muutkin ja yrittänyt saada tietoa pomolta. Hän kertoi, että ei pysty sanomaan mitään. En silti ajatellut, että näin käy, Lappi summasi.

– Me kehitimme autoa loppuun asti ja ensi vuodelle oli tulossa paljon uusia juttuja. Nyt vain päätettiin vetää töpseli seinästä.

Kommentoi