Eero Hirvonen heittäytyi opettajaksi – karttapallona Ilkka Herola

KUUSAMO

Yhdistetyn hiihdon suomalainen kärkikaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen esittelivät saumatonta yhteistyötään Rukan maailmancupin mediatilaisuudessa. Hirvonen pyöritti Herolaa kuin karttapalloa, kun kaksikko esitteli maajoukkuemiesten uutta kypärää, johon sen suunnittelija, entinen yhdistetyn hiihtäjä Mikke Leinonen on piirtänyt rohkean siivun maailmankarttaa.

–  Tärkeä väline suojaamaan mäkihypyssä päätä, kypärän esittelijäksi komennettu Herola kertoi.

–  Tätä tarvitaan, jos yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki päästää vauhtiin liian kovalla sivuhapella ja hyppääjä tulee alas kupolilleen.

Herola myös kiitteli kullekin urheilijalle nimikoidun vihreän kypärän ulkonäköä ja siirsi sen jälkeen vastuun Hirvoselle.

–  Kerro sinä Eero, miltä näyttää, Herola ehdotti.

Hirvonen esitteli karttaa ja Herola pyörähteli karttapallona. Vasemmalta korvalliselta löytyvät pohjoismaat ja Eurooppaa. Talviurheilijoiden seuraava suuri tavoite on maalattu oikean korvan tuntumaan.

–  Peking, suuri tavoite, Hirvonen totesi ja painoi etusormensa 2022 talvikisojen isäntäkaupungin kohdalle.

–  Tämän talven pääkisat ovat maailmancupin kotimaan kilpailut ja supertripla (Seefeldissä tammi-helmikuun vaihteessa).

Cup alkaa Rukan kolmella kilpailulla

Kotimaan kilpailut ovat Rukan kolme perättäistä starttia perjantaista sunnuntaihin ja Salpausselän kisojen yhdistetty, joka järjestetään 1. maaliskuuta Lahdessa.

Torstaina Rukan ohjelmassa oli jo mäkiosuuden varakilpailu.

–  Kiva päästä kilpailemaan. Normitreenaaminen alkaa jo pikku hiljaa riittää, Hirvonen kuvasi tunnelmiaan cupin aattona.

Herola oli viime kaudella maailmancupin kokonaiskilpailussa parhaana suomalaisena 11:s. Polvivaivoista kärsinyt Hirvonen oli 24:s, Leevi Mutru 38:s ja Arttu Mäkiaho 39:s.

Kommentoi