Emäntämaa Ranska kaatoi Norjan MM-jalkapallossa

NIZZA

Kotijoukkue Ranska jatkaa voittojen tiellä jalkapallon naisten MM-turnauksessa. Ranska kaatoi alkulohkon toisessa ottelussaan Nizzassa Norjan 2–1.

Ottelu Norjaa vastaan oli mestarisuosikkeihin kuuluvan Ranskan ensimmäinen todellinen testi, sillä avausottelussa se oli jyrännyt 4–0-voittoon Etelä-Koreasta. Norjalla oli alla 3–0-voitto Nigeriasta.

Maalittoman avauspuoliajan jälkeen Valerie Gauvin vei Ranskan johtoon toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Norja tuli kuitenkin tasoihin kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun avausottelussa Etelä-Koreaa vastaan kaksi maalia tehnyt puolustaja Wendie Renard teki kömpelön oman maalin.

Isabell Herlovsenin keskitys oli menossa ohi maalin ja yli päätyrajasta, eikä kukaan norjalaispelaaja olisi ehtinyt siihen, mutta Renard potkaisi pallon omaan verkkoon.

–  Tein ison virheen, tein maalin omaa joukkuettani vastaan. Se oli ikävää minulle ja ikävää joukkueelle, 187-senttinen puolustaja harmitteli.

Renardin pelasti suuremmalta häpeältä rangaistuspotku, joka Ranskalle vihellettiin varttia myöhemmin. Norjan puolustaja Ingrid Syrstad yritti purkaa pallon omalta rangaistusalueelta, mutta hänen potkunsa vain hipaisi palloa ja osui Ranskan Marion Torrentia suoraan polveen. Videotarkastuksen jälkeen pallo vietiin pilkulle, ja Lyon-tähti Eugenie Le Sommer ampui varmasti alanurkkaan. Osuma jäi Ranskan voittomaaliksi.

Ranskan päävalmentajan Corinne Diacren mukaan kotijoukkueen leirissä tiedettiin, että Norjan kohtaamisesta tulisi erilainen kuin Etelä-Korea-ottelusta.

– Tiesimme ettemme voita 4–0 ja halusimme osoittaa paljon kunnioitusta, Diacre sanoi Fifa.comin mukaan.

–  Teimme mitä meidän pitikin tehdä. Olemme yhä altavastaajia tässä turnauksessa. Tämä ottelu osoitti meille joitakin ongelmia pelissämme.

Lohkon päätöspelissään maanantaina Ranska kohtaa Nigerian, ja sille riittää tasapeli lohkovoittoon. Norja on kolmessa pisteessä tasoissa Nigerian kanssa, ja kohtaa maanantaina lohkon heikoimman joukkueen Etelä-Korean.

Kommentoi