Erimielisyys ei ole uhka Marja Sannikan ja Sanna Ukkolan uudessa keskusteluohjelmassa

Sannikka & Ukkola -keskusteluohjelman avausjaksossa aiheena on Oulun Pihlajalinnasta potkut saaneen Riikka Moilasen kommentit ihmisroskista. Vieraana on myös Pori Jazzeilta kesäkuussa erotettu Aki Ruotsala.

Juontajina ovat Sanna Ukkola ja Marja Sannikka, joka on työskennellyt Ylellä A-studiossa ja Aamu-tv:ssä. Ukkola on tuttu muun muassa Pressiklubista.

Andersson ja Halla-aho sovittelussa

Sovinto-osuus tuo vastakkain jostain asiasta eri mieltä olevia henkilöitä.. Avausjaksossa sovintoa hierotaan maahanmuuttopolitiikasta Li Anderssonin ja Jussi Halla-ahon välille.

Sannikka & Ukkola lupaa parantaa suomalaista keskustelukulttuuria, miten?

–Tarkoitus on nostaa esille uusia, raikkaita keskustelijoita ja esimerkiksi rakentavia somekommentoijia. Vieraat saavat olla eri mieltä keskenään, mutta se ei ole uhka: ihmiset voivat olla täysin erimielisiä mutta kuitenkin kuunnella toisiaan ja yrittää ymmärtää, mistä lähtökohdista toinen ihminen tulee, vastaa Ukkola.

Uusia aktiivisia keskustelijoita etsitään Ukkolan mukaan esimerkiksi bloggareista, vloggareista, somevaikuttajista ja ihmisistä, joilla on näkemystä ja rakentava tapa keskustella.

Ajankohtaisiin aiheisiin perkaavan ohjelman luvataan myös olevan tärkeilemätön.

–Pyrimme käsittelemään ajankohtaisia, yhteiskunnallisia asioita dynaamisesti, viihdyttävästi ja ymmärrystä lisäten, Ukkola sanoo.

Ukkolan mukaan tekijät ovat katsoneet runsaasti esimerkiksi jenkkitelevisiota, jonka kerrontatapa on dynaamisempi kuin Suomessa, ja ottaneet ehkä hivenen vaikutteita myös sieltä.

Sannikka & Ukkola, TV1 klo 20.00

Kommentoi