Esapekka Lapin tallipaikka on vaakalaudalla – Citroen uhkaa vetäytyä rallin MM-sarjasta

PARIISI

Citroen uhkaa vetäytyä ensi vuoden ralliautoilun MM-sarjasta, kertoo arvostettu Autosport verkkosivuillaan. Ranskalaistalli palasi MM-sarjaan 2017.

Autosportin tietojen mukaan Citroen ei ole tyytyväinen WRC-sarjan autonsa kehitysversioon. Citroen on jäänyt MM-ralleissa Hyundai-tallin ja Tommi Mäkisen tallipäälliköimän Toyotan jalkoihin.

Citroenin tehdaskuljettajina ovat tällä kaudella ajaneet kuusinkertainen ranskalainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi. Rallihuhuissa Ogieria on viety Hyundaille siirtyneen maailmanmestari Ott Tänakin tilalle Toyotalle. Lappi jäisi tässä ajatuskuviossa ilman MM-tallipaikkaa.

Latvalan sopimus on liipaisimella, ennakoivat Autosport ja IS

Englantilainen Autosport ennakoi nettisivuillaan, että Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat karsiutumassa Toyotan rallitallin ajajakolmikosta. Myös Ilta-Sanomat ennustaa Toyotan ensi kauden kuljettajakolmikoksi Sebastian Ogieria, Elfyn Evansia ja Kalle Rovanperää.

Tommi Mäkisen johtama talli ei ole vielä nimennyt ensi kauden kuljettajiaan. Toyotan odotetaan vahvistavan kuljettajapäätöksensä lähipäivinä.

Latvala, 34, on ajanut kolme viime kautta Toyotalla, mutta hänen parhaat kautensa osuivat Volkswagenin vuosiin 2013–2016. Hän on saavuttanut urallaan 18 MM-osakilpailuvoittoa, Toyotalla niistä vain kaksi.

Päättyneellä kaudella Latvalan parhaat sijoitukset olivat Suomen ja Saksan MM-rallien kolmossijat.

Kommentoi