Eva Wahlström antaa muiden väistellä

HELSINKI

Nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström ei väistä ammattilaisurallaan enää ketään eikä mitään. Hän ottelee vajaan kahden viikon kuluttua 8. helmikuuta englantilaista Terri Harperia vastaan ja puolustaa mestaruuttaan tämän kotikehässä Sheffieldissä.

Mahdollisimman kolkko vastustaja pahimmassa mahdollisessa paikassa.

–  Tarvitsen haasteellisen vastustajan, jotta edelleen syttyisin otteluihin uran tässä vaiheessa. Se saa vanhan liikkeelle, kun kohtaan taitavan ja arvostetun vastustajan tämän kotikaupungissa, missä minun odotetaan häviävän, Wahlström selittää valintojaan.

Kyse on myös asioita pohdiskelevan Wahlströmin persoonasta.

–  Nyrkkeilyssä ei ole mitään järkeä, jos ei tee just tätä. Huippu-urheilun idea on hakea omia rajoja, Wahlström jatkaa.

–  Olen saavuttanut urallani kaiken, joten tässä on pitkälti kyse myös hullujen kokemusten hakemisesta. Kävi miten kävi.

Kertoimet ovat killissä

Risto Merosen valmennuksessa Wahlström oli varovaisempi. Risto Juvosen kanssa kurssi on käännetty kohti pahinta.

Reilu vuosi sitten Wahlström hyväksyi Katie Taylorin kutsun Madison Square Gardeniin ja hyppäsi jopa tämän painoluokkaan päästäkseen ottelemaan lajin ykköstähden kanssa. Siitä merkittiin Wahlströmille uran ensimmäinen ja ainoa tappio.

Samalla Wahlström sai ehkä ensi kertaa arvostusta, jonka hän ansaitsee taidoillaan, nopeudellaan ja kovuudellaan.

Wahlström uskoo silti, että häntä aliarvioidaan edelleen.

–  En ollut uskoa, kun huomasin, että Harper lähtee otteluun vedonlyöjien suosikkina. Ajattelin ensin, että numerot ovat väärinpäin, Wahlström naurahtaa.

–  Uskon, että asiantuntijat aliarvioivat sekä lyöntivoimaani että osaamistani.

Vieraskehä vaatii rohkeutta

Wahlström on iskenyt ylemmän höyhensarjan MM-otteluissa kuusi voittoa. Ne hän on saavuttanut nopeutensa ja vastaiskujensa ansiosta.

Vieraskehässä kokeneen mestarin on lähdettävä mukavuusalueeltaan. Niukkaa pistevoittoa ei Englannista heltiä, joten hänen on tavoiteltava tyrmäystä tai tuomarienkin silmissä kiistatonta pistevoittoa.

–  Vieraskehässä minun täytyy olla aktiivinen, vaikka tykkään käyttää vastalyöntejä, Wahlström myöntää.

–  Olemme ajaneet harjoituksissa sisään useita eri taktiikoita ja pystyn muuttamaan ottelutapaani nopeasti, kun tarvitaan.

Samalla Wahlström vihjaa, etteivät asiantuntijat näe Harperista aivan kaikkea. Voittamatonta 23-vuotiasta iskijää arvostetaan ehkä myös ansiotta.

–  Hän on tosi, tosi taitava, mutta vasta uransa alussa, Wahlström arvioi vastustajaansa, joka saattaa jopa jäädä uran viimeiseksi.

–  En ole vielä miettinyt mitään tästä eteenpäin, sillä olen valmistautunut otteluun kuin viimeistä päivää. Katsotaan sitten, mitä tästä jäi käteen.

Kommentoi