Evartti palasi parrasvaloihin suomenhevoslähdössä Oulussa

OULU

Pihtiputaalaisvalmentaja Antti Ojanperä ja hänen luotto-ohjastajansa Santtu Raitala ovat lauantairavien kestomenestyjiä, ja Oulustakin viemisinä oli kaksi Toto75-voittoa. Erityistä riemua nostatti suomenhevosten kovimman lähdön voittanut Evartti, jonka viime vuodet ovat olleet hyvin ohdakkeiset. Useammasta vakavasta ongelmasta kärsinyt ori kiri nyt komeasti kymppitonnin arvoiseen onnistumiseen.

–  Välillä olin jo skeptinen siitä, palaako Evartti ylipäätään radoille. Nyt kaikki taas näyttää hyvältä, ja se on iso asia koko meidän tiimille, Antti Ojanperä iloitsi.

Vielä tallikaveriaan suuremmat rahat sai Ojanperän toinen valmennettava Mas Champ, jonka voitto Ponsse Cupissa palkittiin 12 000 eurolla. Mas Champin kohdalla dramatiikkaa oli itse kisassa, sillä johtopaikalla juossut ruuna kampesi maalisuoran alussa sisäkenttää kohti, ja tuomaristo tarkisti kisan jälkeen, poistuiko ykkösenä maalissa ollut Mas Champ radalta. Hevosen suoritus kuitenkin päädyttiin hyväksymään.

Raitala matkalla ajajaliigan kärkeen

Antti Ojanperä palkittiin viime vuonna Ravigaalassa vuoden valmentajana, ja tämä vuosi on ollut sekä rahassa että voittosummassa mitattuna vielä viime kauttakin parempi. Santtu Raitala taas on erittäin todennäköisesti matkalla uransa ensimmäiseen ajajaliigan voittoon, sillä hän johtaa kakkosena olevaa Hannu Torvista kahdeksalla voitolla.

Kaksikon keskinäinen tilanne pysyi Oulussa ennallaan, sillä myös Torvinen ajoi kaksi voittoa. Niistä arvokkaampi tuli Matias Salon valmentaman Com Miltonin rattailla. Viisivuotias ruuna oli keulapaikalta suvereeni ykkönen omassa divisioonassaan, ja vaikuttaa jatkoakin ajatellen erittäin mielenkiintoiselta nousevalta kyvyltä.

Lämminveristen kovimman sarjan paras oli Jari Kinnusen ajama ja valmentama Pascha Tilly. Voitto oli hienoon talvivireeseen kohonneelle ruunalle jo kolmas putkeen. Pascha Tilly on ansainnut kauden aikana jo yli 60  000 euroa.

Kommentoi