Fabrice Gatambiye jatkaa VPS:n riveissä

Keskikenttäpelaaja Fabrice Gatambiye jatkaa jalkapallon Ykkösessä pelaavan Vaasan Palloseuran paidassa myös kaudella 2020. Seura on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen oman kasvattinsa kanssa.

Viime vuosi oli Gatambiyelle raskas ja loukkaantumisten värittämä, mutta 19-vuotias vaasalainen uskoo tulevan kauden olevan parempi.

– Nyt on hyvät fiilikset. On hienoa jatkaa omassa kasvattajaseurassa, vaikka Ykkösessä ollaankin. Viime kausi päättyi pettymykseen ja minullekin tuli loukkaantuminen. Olin leikkauksessa marraskuussa, mutta nyt olen kunnossa, Gatambiye kertoo VPS:n tiedotteessa.

Gatambiye on ollut nuoresta iästään huolimatta jo usean vuoden ajan VPS:n edustusjoukkueen mukana. Vaihtuvuus on ollut suurta tänä talvena, mutta ahkera keskikenttäpelaaja ei näe asiassa ongelmaa.

– Joka kausi tulee paljon uusia pelaajia. Heihin kuitenkin tottuu nopeasti ja yhteispelikin alkaa toimimaan. Tämä ei tavallaan ole iso muutos, vaikka joukkue muuttuukin paljon, "Fabu" pohtii.

Gatambiye pelasi viime kaudella kahdeksan ottelua Veikkausliigassa ja yhdeksän peliä Akatemian riveissä Kakkosessa. Kauden ainoa maali syntyi 2–2-tasapelissä KPV:tä vastaan. Useat loukkaantumiset ovat jarruttaneet lahjakkaan VPS-kasvatin kehitystä. Gatambiyen ensi kauden tärkein henkilökohtainen tavoite onkin pysyä kunnossa.

– Ensinnäkin haluan ehjän kauden. Viime kaudella oli paljon pieniä loukkaantumisia, jotka haittasivat kehitystäni. Nyt haluan pysyä tosi hyvässä kunnossa silloinkin kun en pelaa. Haluan tietysti pelata niin paljon kuin mahdollista. Olemme nyt sarjaa alempana ja tavoite on vain ylöspäin. Kehitystä pitää tapahtua ja uralla pitää päästä myös eteenpäin, Gatambiye sanoo.

Päävalmentaja Christian Sund uskoo, että Gatambiyella on edessään läpimurtokausi.

– Me näemme Fabussa potentiaalia, hän pystyy kehittymään vielä tässä ympäristössä. Tämä on myös hänelle näytönpaikka. Läpimurto on ollut lähellä, mutta se ei ole aivan onnistunut vielä. Loukkaantumiset ovat toki sotkeneet sitä. Nyt hän pääsi leikkaukseen, ja uskon tämän kauden olevan Fabun läpimurtokausi. Olen tosi tyytyväinen seuran ja myös Fabun puolesta tästä sopimuksesta, Sund kommentoi tiedotteessa.

Kommentoi