Vaasalaisseuralla kurja päivä jalkapallossa: edustusjoukkue putosi Kakkosesta, A-nuorille 16-0-rökäletappio

Lauantai 29. syyskuuta on ollut vaasalaiselle jalkapalloseuralle VIFK:lle kurja. Seuran edustusjoukkue putosi kakkosesta, ja Suomen mestariksi jyrännyt FC Lahti kyykytti sen A-nuoria kotiareenallaan hurjin luvuin 16-0.

VIFK:n edustusjoukkueen putoaminen kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta alueelliseen kolmoseen sinetöityi, kun tamperelainen TamU pelasi C-lohkon viimeisellä ottelukierroksella 1–1-tasapelin kuopiolaisen KuFu98:n kanssa. VIFK voitti Pietarsaaressa paikallisen JBK:n 1-5, mutta se ei enää auttanut sarjapaikan säilyttämisessä.

VIFK:n lisäksi C-lohkosta putosivat närpiöläinen Kraft ja lohkossa viimeiseksi jäänyt TP-47 Torniosta. Lohkon voitti tamperelainen TPV, joka jatkaa nousukarsintaan.

FC Lahden A-juniorit puolestaan ottivat ikäluokkansa jalkapallon Suomen mestaruuden kauden päätöspelissä kotistadionillaan lauantaina. Joukkue kohtasi viimeisessä pelissä VIFK:n ja voitti numeroin 16-0.

VIFK oli saapunut Lahteen vain seitsemän pelaajan voimin.

VIFK:n A-nuoret pelasivat SM-sarjassa 18 ottelua, joista hävisivät 16. Joukkue voitti vain yhden ottelun, yksi päättyi tasapeliin.

Kommentoi