Federer joutui heti selkä seinää vasten ATP-finaaliturnauksessa

LONTOO

Sveitsiläinen tennissuuruus Roger Federer koki tappion Lontoon ATP-finaaliturnauksen avausottelussaan. Maailmanlistalla viidentenä oleva Itävallan Dominic Thiem kaatoi Federerin suoraan kahdessa erässä 7–5, 7–5.

Toisin kuin useimmissa ATP-turnauksissa, Lontoossa yksi tappio ei vielä tiedä putoamista, sillä finaaliturnaus alkaa lohkovaiheella. Federerillä on silti edessään kivikova tehtävä, mikäli hän aikoo selviytyä alkulohkosta välieriin.

Maailmanlistalla kolmantena olevan Federerin on käytännössä pakko voittaa serbialaistähti Novak Djokovic myöhemmin tällä viikolla. Djokovic aloitti turnauksen sunnuntaina kaatamalla italialaisen Matteo Berettinin vakuuttavasti 6–2, 6–1.

Thiem mursi Federerin syötön heti ottelun ensimmäisessä pelissä. Federer paikkasi pian murrolla, mutta Thiem mursi uudestaan 11. pelissä ja vei avauserän. Toinenkin erä ratkesi 11. pelissä, jossa Federer menetti syöttönsä voittamatta pistettäkään.

–  Pelini ei ollut vain riittävän hyvää tänään, eikä huono alku auttanut, Federer aprikoi.

–  Tästä eteenpäin tämä on kuin mikä tahansa turnaus. En voi enää hävitä, mutta niin se on ollut joka viikko viimeiset 20 vuotta, joten siinä mielessä tässä ei ole mitään uutta.

Federer on voittanut ATP-finaaliturnauksen kuusi kertaa ja jäänyt lohkovaiheeseen vain vuonna 2008.

Turnauksen toisessa lohkossa pelit alkavat tiistaina. Lohkossa pelaa muun muassa Rafael Nadal, joka nousi viime viikolla maailmanlistan ykköseksi ohi Djokovicin.

Kommentoi