Fimea esittää yhden uuden apteekin perustamista Seinäjoen keskustaajamaan

SEINÄJOKI

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea esittää yhden uuden itsenäisen apteekin perustamista Seinäjoen keskustaajamaan. Tällä hetkellä apteekit sijaitsevat Seinäjoella ydinkeskustassa, Joupissa, Törnävällä, Peräseinäjoella, Ylistarossa ja Nurmossa.

Fimea perustelee esitystään kaupungin nykyisellä väestömäärällä ja kasvuoletuksella. Kaupungissa toimii nyt yksi apteekkitoimipiste noin 8900 asukasta kohti, kun Suomessa on keskimäärin 6800 asukasta apteekkitoimipistettä kohti. Uuden apteekinkin perustamisen jälkeen Seinäjoella olisi apteekkitiheys noin 7800 asukasta apteekkitoimipistettä kohti, mikä on edelleen pienempi kuin Suomessa keskimäärin.

Fimea perustelee esitystään keskussairaalan sijainnilla lähellä Seinäjoen keskustaajamaa. Lisäksi kaupungin alueella toimii lukuisia yksityisiä terveydenhuollon palveluja tarjoavia yrityksiä.

Seinäjoen kaupunki pitää Fimean esitystä perusteltuna. Koko Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen terveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys on keskitetty keskussairaalaan Seinäjoelle. Siksi apteekkipalveluja on oltava tarjolla joka päivä myöhään yöhön saakka. Uuden apteekin perustamisen kaupunki arvioi varmistavan osaltaan apteekkipalvelujen riittävyyden.

Apteekkilupa annetaan kunnan alueella aina kun se suinkin on mahdollista. Apteekkien sijaintialueena käytetään kunnan osaa ensisijaisesti silloin, kun muutoin olisi syytä pelätä laajojen alueiden jäävän ilman apteekkipalveluja.

Lisää aiheesta

Kommentoi