Giuditta-operetti Vaasaan tammikuussa

Giuditta-operetti Vaasaan tammikuussa

Vaasan kaupunginteatterin näyttämöllä nähdään ensi vuoden alussa Giuditta- operetti. Ensi-ilta on 10. tammikuuta 2020 ja esityksiä on kaikkiaan viisi.

Giuditta on Franz Lehárin viimeiseksi jäänyt operetti, ja sen on sanottu olevan elokuvallisempi ja kunnianhimoisempi kuin Lehárin aiemmat operetit. Giudittaa onkin kuvailtu Lehárin oopperamaisimmaksi operetiksi. Vaasan esityksen ohjaavat Ville Saukkonen ja Marianna Metsälampi, ja tuottajana toimii Ville Salonen. Giudittan nimikkoroolissa vuorottelevat sopraanot Mari Palo ja Riikka Hakola.

Octaviona nähdään tenori Markus Nykänen. Muissa rooleissa esiintyvät Emilia Vesalainen-Pellas, Ville Salonen, Mika Nikander, Markus Nieminen, Aku Rantama, Sampsa Vanhala, Teemu Lönnmark sekä tanssijat Anni Kaila, Ilona Salonen, Antti Nieminen ja Jaakko Nieminen.

Helsinkiläisen Opera Boxin tuottama Giuditta sai ensi-iltansa helmikuussa Aleksanterin teatterissa. Operetti toteutetaan yhteistyössä Opera Boxin, Vaasan kaupunginteatterin, Vaasan Oopperan sekä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.

Kommentoi