Greenstar Hotels Oy rakentaa uuden hotellin Vaasaan

Greenstar Hotels Oy -ketju avaa uuden hotellin lähelle Vaasan keskustaa vuoden 2019 lopulla. Hotelli rakennetaan keskeiselle paikalle Myllykatu 17:n matkakeskuksen läheisyyteen, Vaasan keskustaan johtavan valtatie 8:n varrelle.

Hotelliin tulee noin sata huonetta.

Hotellirakennuksen rakennuttaa WGF III -kiinteistökehitysrahasto ja rakentaa Wasagroup Oy. Greenstarin ja WGF III -kiinteistökehitysrahaston yhteinen investointi on suuruudeltaan 7–8 miljoonaa euroa.

– Etsimme aktiivisesti uusia kohteita laajentumiselle ja Vaasa on tärkeä osa tätä tarinaa, toimitusjohtaja Kristian Ikonen Greenstar Hotelsista sanoo.

– Vaasa on meille kiinnostava yliopistokaupunki, jossa painottuvat myös ympäristöarvot. Kasvavat asiakasvirrat muun muassa Ruotsista ovat lupaavia hotellitoiminnan kannalta.

Greenstarsilla on entuudestaan hotellit Joensuussa ja Jyväskylässä, missä avattiin uusi hotelli heinäkuussa. Yhtiön tavoitteena on laajentua noin kymmenen hotellin valtakunnalliseksi ketjuksi.

Wasagroup Oy:n myyntijohtajan Petteri Saarisen mukaan hotellin rakentaminen alkaa lähiaikoina.

– Kunhan lupaprosessit on viety loppuun. Hanketta puitiin hotelliketjun kanssa pitkään, ja siihen lopputulokseen he tulivat, että Vaasa on kohteena mielenkiintoinen.

WGF III -kiinteistökehitysrahaston toimitusjohtaja Jani Peräsarka pitää hotellin sijaintia erinomaisena:

– Hotellille on helppo saapua autolla, junalla tai bussilla ja koko Vaasan nykyinen ja tuleva keskusta ovat kävelymatkan säteellä hotellista, Peräsarka toteaa.

– Vaasan asema työ-, kokous- ja vapaa-ajan matkailun kohteena on vahvistunut, mikä luo hyvät edellytykset uuden hotellin toiminnalle. Vaasa on korkeakoulukaupunki, jossa on poikkeuksellisen paljon kansainvälisiä yrityksiä ja kansainvälistä liiketoimintaa, mikä tuo sinne jatkuvasti lisää työ- ja kokousmatkailijoita.

Hotellin läheisyyteen tulevassa Wasa Stationissa arvioidaan olevan yli 150 tapahtumaa vuodessa.

Hotellille on hyväksytty uusien, aiempaa tiukempien kriteerien mukainen Joutsenmerkki.

Kommentoi