HalpaHallille uusi myymälä Vaasan Klemettilään – Vanhojen tilojen kohtalo on ratkaisematta

Vaasalaiset saavat kauan odottamansa uuden HalpaHallin, kun Kokkolan HalpaHalli Oy avaa uuden myymälän Klemettilään Laturintielle.

Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, avajaisia vietetään keväällä 2020.

– Olemme todella tyytyväisiä myymälän ihanteelliseen sijaintiin valtatie 8:n varrella keskustan ja Kivihaan välisellä alueella, sanoo yhtiön varatoimitusjohtaja Ari Isohella tiedotteessa.

Suuremmat tilat

Vaasan HalpaHallin tilaratkaisut ovat olleet vireillä pitkään. Isohellan mukaan luvassa on merkittävä parannus nykyiseen tilanteeseen.

– Olemme saaneet asiakkailta paljon toiveita uusista tiloista, ja vihdoinkin pääsemme toteuttamaan myös Vaasassa HalpaHallin nykyaikaisen konseptin ja brändiuudistuksen mukaisen myymälän. Oma lukunsa on myymälän mainio sijainti ja hyvä saavutettavuus.

– 8-tieltä rakennetaan keskustan suunnasta tuleville kokonaan uusi liittymä, joka johtaa suoraan Laturintielle ja HalpaHallin pysäköintialueelle. Alueella on lisäksi runsaasti uutta asutusta HalpaHallin tuodessa alueen asukkaille laajan palvelutarjonnan aivan kodin tuntumaan.

Vanhojen tilojen kohtalo on vielä mysteeri

Vaasan Klemettilään rakennettava HalpaHalli edustaa sekä ilmeeltään että valikoimiltaan yhtiön uuden konseptin mukaista myymälää, jonka kerrosala on yhteensä 4 600 neliötä.

Myymälärakentamisessa suunnittelun lähtökohtina ovat toimivuus ja energiatehokkuus. Ovelliset kylmäkalusteet toimivat ympäristöystävällisesti hiilidioksidilla, ja myymälöiden valaistuksessa käytetään niukasti energiaa kuluttavia led-valaisimia.

Kylmäkalusteista syntyvä hukkalämpö hyödynnetään kiinteistön jäähdyttämisessä ja lämmittämisessä. Myös Vaasan HalpaHalliin rakennetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Mitä tapahtuu Vaasan keskustassa sijaitsevan vanhan HalpaHallin tiloille, on Isohellan mukaan toistaiseksi ratkaisematta.

– Jatkokäyttö on auki, mutta tilat tarjoavat joka tapauksessa hyvät puitteet kiinteistökehittämiselle. Liikepaikka sopii esimerkiksi yksittäiselle toimijalle tai toimialalle, joka haluaa täydentää Vaasan palvelutarjontaa. Jos jollakin on kiinnostusta keskustassa sijaitsevaa kauppapaikkaa kohtaan, tässä olisi sellainen tarjolla, Isohella sanoo.

Vaasan uuden HalpaHallin toteuttaa YIT.

Kommentoi