Henri Kontinen uuden parinsa kanssa jatkoon – suomalais-saksalainen nelinpelipari aloitti yhteisen taipaleen voitokkaasti Australian avointen ensimmäisellä kierroksella

MELBOURNE

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff sopeutuivat nopeasti toistensa pelityyliin ja Melbournen oikulliseen säähän Australian avoimissa. Kaksikko voitti ensimmäisen kierroksen ottelussa italialaiset Andreas Seppin ja Lorenzo Sonegon kahdessa erässä 6–4, 6–1.

Ottelu oli Kontisen ensimmäinen uuden saksalaisen nelinpeliparin kanssa.

–  Ei ensimmäinen ottelu mitenkään erityisesti jännittänyt. Saimme peliin hyvän alun ja energian, Struff kommentoi yhteisen taipaleen avausta.

Kaksikko ennätti harjoitella yhteisiä kuvioita edellispäivänä.

–  Aika samanlaisin fiiliksin valmistauduin otteluun kuin ennenkin, Kontinen jatkoi.

–  Oli varmaan hyvä, että saimme pelata treenipisteitä yhdessä edellispäivänä. Ei tarvinnut heti matsin alussa käydä ihan kaikkea läpi.

Tuuli haittasi kaikkia

Kontisen ja Struffin kuviot olivat tavallista ankarammassa testissä olosuhteiden takia. Pelaamista vaikeutti voimakas ja puuskittainen tuuli.

–  Kaikilla oli tänään pikkasen vaikeata, ja vastustaja sai alussa joitain outoja pisteitä. Onnistuimme silti murtamaan nopeasti vastustajan syötön ensimmäisessä erässä ja myös toisen alussa, Struff kertoi.

Kontisen mielestä he oppivat tuulen juonet vastustajia ketterämmin.

–  Oli harvinaisen tuulista, mutta totuimme nopeasti tuuleen ja pystyimme löytämään siihen hyvän pelin, Kontinen vahvisti.

–  Varmaan jokaisella oli nyt pelissä hakemista. Puuskittainen tuuli oli haastava varsinkin palautuksissa ja muutenkin ennen kuin siihen tottui.

Torstaina taas harjoitukset

Kontinen ja Struff jatkavat nelinpelissä aikaisintaan perjantaina, joten he pääsevät harjoittelemaan yhdessä myös torstaina.

–  Emme ole vielä hirveästi käyneet asioita läpi. Torstaina kuitenkin treenaamme yhdessä ja käymme samalla sitten asioita läpi. Hieromme pikku yksityiskohtia kuntoon, Kontinen suunnitteli.

Melbournessa kaksikon yhteisiä harjoituksia valvoo Struffin valmentaja Carsten Arriens.

Kommentoi