"Hevonen toimi kuin ihmisen mieli" – Sobel Conway kävi 5  000 euron hiitillä Vermossa

VANTAA

Alkusyksystä ravureiden MM-lähtöön kutsuttu, mutta Yonkersin reissun väliin jättänyt Sobel Conway jatkoi avoimien lämminverikohteiden hallitsemista Suomessa, kun Vermon Isokenkä oli 6-vuotiaan näytöstä.

Turun 75-raveissa viimeksi voittanut Sobel Conway starttasi matkaan suursuosikkina. Olli Koivusen ajokin hyvyys oli opiskeltu myös vastustajien leireissä, sillä keulapaikka oli ruunalle tarjolla kiihdytyksen päätteeksi. Siitä maamme parhaisiin lämminverisiin kuuluva hevonen piti leikittelevän helposti 5  000 euron arvoiseen voittoon.

–  Ruuna oli aika latautunut auton taakse mennessä, siksi otin alkumetrit rauhassa, ja sitten lähdin etenemään kohti kärkeä. Hevonen toimi sen jälkeen kuin ihmisen mieli, Olli Koivunen kehui Harri-isän valmentamaa voittajaa.

Varsalupaus jatkoi lyömättömänä

Suuret setelit olivat jaossa myös illan varsalähdöissä.

Ensin vuorossa oli 3-vuotiaiden suomenhevosten Junnustartti-finaali. Eero Laitinen johti lähtöä Viktorinon kanssa liki alusta loppuun, mutta juuri ennen maalia Hannu Torvisen ajokki Kinderi nakersi rinnalta yliotteen. Aimo Vuorisalon valmentama Kinderi jatkaa puhtaalla pelillä, sillä voitto oli lahjakkaan oriin viides yhtä moneen kilpailuun.

Kinderin voittoputken jatkumisesta huolimatta Torvinen ei ollut vakuuttunut kolmivuotiaan otteista.

–  Eero koitti ajaa kovaa karkuun, mutta koko ajan oli tunne, että saavutetaan, joten ei ollut hätää. Kinderi on tosi lahjakas hevonen, mutta tänään ei ollut parasta tekemistä, Torvinen paljasti.

Lämminveristen Junnustartti-finaalissa kisasivat 2-vuotiaat ravurinalut. Reino Palomäen tallin ykköspyssy An-Dorra oli jäänyt kotitalliin, mutta 5  000 euron ykköspalkinto lähti silti orimattilalaisen matkaan, kun 84-vuotiaan teräsvaarin suojatti An-Aiolos hallitsi lähtöä startista maaliin.

Toto64-kierroksen muut voittajat olivat Lightningsky, Black Emperor, Crazeman ja Deux En Un. Täysosumalla voitti 99,40 euroa, viidellä oikein sai 2,46 euroa.

Kommentoi