HIFK:n Saarinen ja Turunen ratkaisijoina Kärpät-kaadossa

HELSINKI

HIFK ylsi jääkiekkoliigassa vaikeuksista voittoon, kun se löi jatkoajalla Kärpät 4–3. Ekstrapisteen osoitteen ratkaisi Jesse Saarinen, joka yllätti maalivahti Patrik Rybarin ajassa 62.15.

–  Vaikka oltiin livuttu tasatilanteeseen, niin jaksoimme tehdä töitä ja puolustaa, maalitilinsä avannut kultakypärä Saarinen linjasi.

Kärppien hyökkäys oli vahvistunut Julius Junttilalla ja HIFK:n puolustus Joonas Järvisellä. Kirkkaimpiin valokeiloihin nousivat kuitenkin muut. Vieraista etenkin erottuivat sen ykkösvitjan Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi maaleineen, jotka nostivat Kärpät tasatilanteeseen 2–2, vaikka HIFK meni 2–0-johtoon heti ottelun alussa.

Kotijoukkueen sankarina kunnostautui ennen Saarista laitahyökkääjä Teemu Turunen summaamalla tehosaldokseen pisteet 1+2.

–  Ei ole kauhean hyvin mennyt sisään, mutta tänään sattui pomppimaan, HIFK:n Turunen myhäili.

Turunen syötti puolustaja Mikko Kousan laukoman 3–2-johdon, joka syntyi kahden Kärppä-pelaajan jäähyn aikana. Kyseessä oli vasta ensimmäinen oululaissikermälle vieraskaukalossa viimeistelty alivoimaosuma.

Kärpät puolestaan ehti aiemmin tärvellä oman kahden miehen ylivoimapelinsä 2–2-tilanteessa.

–  Pienestä on kiinni. Erikoistilanteet ja pikkuseikat kääntyivät kaverille tänään, Kärppien Puljujärvi kertoi.

- - - - -

Korjattu kello 22: Jutussa kerrottiin, että Kärppien Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi veivät Kärpät 2–0-johtoon, vaikka he tekivät Kärppien kavennus- ja tasoitusmaalit ensimmäisessä erässä. HIFK oli joukkue, joka meni 2–0-johtoon heti ottelun alussa.

Kommentoi