HIFK puristi mehut SJK:sta – "Tarjolla äärettömän arvokas porkkana"

HELSINKI

Helsingin IFK liimautui FC Lahden perään miesten jalkapalloliigan haastajasarjassa, kun helsinkiläiset kukistivat lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 2–0. HIFK nousi kahden pisteen päähän FC Lahdesta, joka pitää hallussaan liigan haastajasarjan kärkipaikkaa.

Kotivoitolla HIFK karisti SJK:n kolmen pisteen päähän. Haastajasarjan ykkönen etenee liigan mestaruussarjan neljän joukkueen seuraksi lopputurnaukseen, josta voittaja selviää ensi vuoden Eurooppa-liigan karsintaan.

–  Olen tämän uuden sarjajärjestelmän kannattaja. Varmistimme jo sarjapaikan, ja vielä on tarjolla äärettömän arvokas porkkana. Aloitimme pelin hyvin, mutta toisen maalin jälkeen peli vähän lässähti, HIFK:n maalivahti Daniel Kollar jutteli.

Hengetön SJK loi avausjaksolla pari maalintekopaikkaa, mutta sähäkän HIFK:n Luis Henrique vei maaleillaan helsinkiläiset karkumatkalle.

–  Tiesimme, että HIFK on hyvä joukkue vastaiskuissa. Oli meilläkin paikkoja, mutta maali tuntuu nyt kuin futsal-maalilta. Yhdellä ja toisella on usko loppu, SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj harmitteli joukkueensa ongelmia.

Toisella jaksolla Kollar pelasti nollapelinsä tuplatorjunnalla, kun hän torjui Denys Oliinykin peräkkäiset maalintekopaikat.

–  Joskus pitää venyä. Joukkueemme on puolustanut hyvin, ja tuollaisen alakerran takana on hyvä pelata, Kollar sanoi.

Kommentoi