HJK:n kausi jatkuu täpärästi rankkarivoitolla

HELSINKI

HJK jatkaa jalkapalloliigan eurokarsinnassa, kun se päätti FC Lahden kauden lukemin rangaistuspotkuilla. Kaikki Klubin neljä rankkarivetäjää onnistuivat, vierailta erikoiskisassa viimeisteli vain Teemu Penninkangas. HJK isännöi sunnuntaina IFK Mariehamnia välierässä, jossa panoksena on pääsy kaksiosaiseen finaaliin Honkaa vastaan.

–  Peli hajosi 2–0-johtoasemassa, toinen löi kaiken peliin riskillä. Loppu hyvä näin, HJK:n valmentaja Toni Koskela kiteytti.

Alun painostus ei tuottanut FC Lahdelle maalipaikkoja, ja pian kotijoukkue johti Petteri Forsellin rankkarilla. Ilmeisesti jalkansa loukannut Forsell vaihdettiin heti perään Evans Mensahiin, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan takanurkkaan 2–0.

HJK:n perisynti, paikkojen tuhlailu ja turha peruuttelu, muutti mittelön 2  097 katsojan edessä. Parhaana esimerkkinä Eetu Vertainen tärväsi avopaikan ohikutiin.

FC Lahti kiri ärhäkästi reilun tunnin pelin jälkeen, vain kymmenessä minuutissa Josu iski rankkarikavennuksen ja Jasin Assehnoun laukoi tasoituksen.

–  Pienoiskuva meidän kaudesta. Iso pettymys, että ei saatu kaivettua jatkopaikkaa, FC Lahden valmentajan pestiltä Palloliittoon koulutuspäälliköksi siirtyvä Sami Ristilä summasi.

Tiukka taistelu kääntyi rangaistuspotkuilla IFK Mariehamnille

IFK Mariehamn raivasi tiensä jatkoon jalkapalloliigan lopputurnauksessa pitkän kaavan kautta. Se kaatoi keskiviikkona HIFK:n lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4–2. Varsinainen peliaika ja jatko-ottelukin päättyivät maalittomana.

Ottelussa nähtiin kovaa taistelua mutta hienouksia ja maalipaikkoja suhteellisen vähän. Etenkin avausjaksolla tilanteet olivat kortilla, ja vaikka peli hiukan avautui toisella 45-minuuttisella, maaliton tulos varsinaisen peliajan jälkeen vastasi varsin hyvin tapahtumia. Jatko-ottelussakaan ei juuri tuhannen taalan paikkoja nähty.

Rangaistuspotkuissa IFK Mariehamn oli tarkempi ja ratkaisevan 11-metrisen laukoi verkkoon Amos Ekhalie.

–  Olemme totta kai iloisia paikasta jatkossa. Tämä oli tasainen ja vaikea ottelu, aika suoraviivaista pelaamista, IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg luonnehti.

–  Kova tapa hävitä, mutta rangaistuspotkuissa voi tapahtua mitä vain. Jos katsoo koko 120-minuuttista, ehkä IFK Mariehamn oli sen verran parempi, että ansaitsi jatkopaikan, sanoi puolestaan HIFK-luotsi Tor Thodesen.

IFK Mariehamn kohtaa sunnuntaina vieraskentällä HJK:n, ja ottelun voittaja kohtaa kaksiosaisessa lopputurnauksen finaalissa Hongan.

Kommentoi