Honka nousi voittoon HJK:sta – helsinkiläisten mitalihaaveet kuihtuivat olemattomiin

ESPOO

Honka nousi Tapiolan koleassa syysiltapäivässä pääkaupunkiseudun valtiaaksi miesten jalkapalloliigassa. Kauden kolmas metroderby päättyi espoolaisten 3–1-voittoon HJK:sta, jonka viimeisetkin mahdollisuudet mitaleille tallattiin Urheilupuistonnurmeen keltamustapaitojen toisen jakson rypistyksellä.

Kummankaan joukkueen hyökkääjillä ei juuri ollut asiaa rangaistusalueelle ensimmäisellä jaksolla. HJK vaikutti hieman vahvemmalta ja se pääsi johtoon Hongan maalivahdin Tim Murrayn lipsautettua Kaan Kairisen matalan vedon verkkoon.

Toisella jaksolla Honka löysi keinot. Henri Aalto tasoitti, ja vain pari minuuttia myöhemmin entinen HJK-pelaaja Mikko Sumusalo vei espoolaiset johtoon. Murray vielä paikkasi erheensä loistotorjunnallaan, ja Demba Savage sinetöi loppulukemat.

–  HJK oli niskan päällä, mutta puhuimme tauolla kopissa, ettei tarvitse muuttaa mitään. Olemme hyvässä kunnossa ja juoksemme HJK:lta jalat alta, Sumusalo kertasi.

Helsinkiläisjoukkueessa pitkään pelannut puolustaja ei tavan mukaisesti tuulettanut osumaansa. Sarjakauden päätteeksi juhliminen sen sijaan maistuisi. Honka nousi jakamaan kolmatta sijaa, mutta kärkijoukkueet pelaavat kierroksen täyteen vasta sunnuntaina.

Mestaruuteen ei välttämättä riittäisi edes kolme voittoa, vaikka Honka kohtaa vielä kärkijoukkue Interin.

–  Meillä on henkisesti vahva joukkue. Itseluottamus on kunnossa, ja täältä tullaan kovaa, Sumusalo vakuutti.

Kaksi kauden kolmesta metroderbystä hävinnyt HJK voi vielä pelastautua eurokentille sarjaohjelman uudistuksen myötä.

Kommentoi