HS: Helsingin poliisi harkitsee esitutkinnan aloittamista Juha Mäenpään puheesta eduskunnassa

Helsingin poliisi harkitsee esitutkinnan aloittamista perussuomalaisten ilmajokelaisen kansanedustajan Juha Mäenpään puheeta eduskunnassa.

Rikoskomisario Pekka Hätönen kertoo Helsingin Sanomissa , että poliisilla on pöydällään tutkintapyynnöt kolmesta kansanedustajasta: Hussein Al-Taeesta, Päivi Räsäsestä ja Juha Mäenpäästä.

Mäenpää käytti kesäkuussa eduskunnassa puheenvuoron, jossa hän väitti eri uskontokunnista tulevien turvapaikanhakijoiden aiheuttavan ongelmia Suomessa. Puheessaan Mäenpää mainitsi vieraslajien torjunnan.

"Hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus: ’tehostetaan vieraslajien torjuntaa’. Valitettavasti tämä lukee väärässä kohdassa.

Hän ei suostunut kesäkuussa Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa selventämään, mihin kohtaan kirjaus pitäisi laittaa.

Juha Mäenpään puheesta toimitettiin tutkintapyyntö poliisille. Helsingin Sanomien mukaan tutkinnanjohtaja ja syyttäjä arvioivat ensi viikolla, aloitetaanko esitutkinta.

– Poliittisen sananvapauden kuuluukin olla laaja, ja etenkin oppositiosta pitää pystyä kritisoimaan hyvinkin tiukasti hallituksen ohjelmaa ja toimia, Hätönen sanoo haastattelussa.

– Toisaalta se ei myöskään oikeuta hyökkäämään ihmisryhmiä ja etenkään vähemmistöjä vastaan tällaisella keppihevosella.

Hussein Al-Taeen Facebook-kirjoitusten on tulkittu hyökkäävän uskonnollisia ryhmiä vastaan. Päivi Räsäsestä puolestaan tehtiin tutkintapyyntö, kun tämä paheksui kovasanaisesti Twitterissä sitä, että kirkko otti aktiivisesti osaa seksuaalivähemmistöjen Helsinki Pride -tapahtumaan.

Kommentoi