Huuhkajat kohtaa tärkeässä EM-karsintakamppailussaan Armenian

TURKU

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue yrittää palata tänään voittojen tielle EM-karsinnoissa. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Suomi isännöi Turussa pelattavassa kamppailussa Armeniaa.

Suomi on karsintalohkossaan Italian takana toisena. Taistelussa kakkossijasta Armenia ja Bosnia-Hertsegovina ovat jääneet Suomesta kaksi pistettä. Italia on varmistanut lohkovoittonsa.

Suomella on Armenia-ottelun jälkeen jäljellä marraskuussa pelattavat Liechtenstein-kotipeli ja Kreikka-vieraskamppailu. Armenia päättää karsintaurakkansa kohtaamalla kotonaan Kreikan ja vieraissa Italian.

Bosnia-Hertsegovina pelaa tiistaina vieraissa Kreikkaa vastaan ja päättää karsinnat Italia-kotipelillä sekä Liechtenstein-vierasottelulla. Lohkon kaksi parasta etenee EM-kisoihin.

–  Ei tämä ole ollenkaan huono asetelma: kolme peliä jäljellä ja kaksi niistä kotona, päävalmentaja Markku Kanerva tiivistää.

Sparvin pelivire kysymysmerkki

Suomi ei pääse Armenia-otteluun täydellä ykkösnyrkillään, sillä keskuspuolustaja Paulus Arajuuri on polvivamman vuoksi sivussa. Kapteeni Tim Sparvia vaivaa pohje, ja hän myönsi, ettei pelikunto ole täydellinen.

Myös Armenialla on huolia, sillä ykköstähti Henrikh Mkhitarjan kärsii loukkaantumisesta.

Armenia tunnetaan vaarallisena vastaiskujoukkueena. Maaliskuussa Armenia hävisi kotikentällään Suomelle 0–2.

–  Yritämme unohtaa lohkotilanteen, mutta takaraivossa se on aina. Mieltä täytyy tietyllä tavalla juksata. Tietysti tiedämme tilanteen, maalivahti Lukas Hradecky sanoo.

Suomen ja Armenian välinen J-karsintalohkon kamppailu alkaa Turussa tiistaina kello 19.

Kommentoi