Huuhkajien EM-pelipaikat lähellä tai kauempana – Ruotsikin voi tulla Suomen lohkovastustajaksi

HELSINKI

Hehkuttelu Suomen historiallisesta debyyttipaikasta jalkapallon miesten arvoturnaukseen saa uutta ytyä ensi viikon lauantaina, kun Bukarestissa arvotaan ensi kesän EM-lopputurnauksen alkulohkot.

Arvontaan tuli suomalaisjännitystä, kun Wales syrjäytti Unkarin kisapaikalta tiistai-iltana. Walesin ilmestyttyä Unkarin sijaan arvonnan neloskoriin Suomen kanssa voidaan Huuhkajat arpoa joko Roomassa ja Bakussa pelattavaan A-lohkoon tai Pietarissa ja Kööpenhaminassa pelattavaan B-lohkoon. Unkarin selviäminen suoraan kisoihin olisi tiennyt sitä, että B-lohko olisi ollut Suomen ainoa mahdollisuus.

A-lohkossa pelaa Italian lisäksi arvonnan kakkoskorista Ranska, Puola, Sveitsi tai Kroatia ja kolmoskorista Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi tai Tshekki. B-lohkossa isäntämaiden Venäjän ja Tanskan lisäksi on Belgia. Suomi ja Wales täydentävät lohkot, ja nähtäväksi vielä jää, kumpi päätyy kumpaan.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti jännitti Wales–Unkari-peliä, ja tuloksen myötä se "mieluisin" lohko jäi vielä arvonnan varaan. Peli Roomassa ja kaksi Bakussa veisivät mehuja paitsi joukkueelta, myös suomalaisfaneilta.

–  A-lohkossa huonoa on se, että matkat ovat pitkät. Se rasittaa faneja ja joukkuettakin. Tosin lohkon toisen isäntämaan Azerbaidzhanin puuttuminen kisoista voisi tuoda enemmän lippuja myyntiin faneille, Lahti pohtii.

–  B-lohkosta sanoin jo aikaa sitten, että se olisi mieluisin. Lyhyet matkat, olosuhteet huippuluokkaa. Kööpenhaminassa turnauksen pienin stadion (38  000), tulisiko lippuongelmia? Mutta toki Pietarissa on 70  000 paikan stadion. Eli puolensa kaikilla.

Tukikohdat jo hahmoteltu

Lahden mukaan Palloliitto on käynyt läpi kisapaikkakuntia ja vaihtoehtoja joukkueen turnaustukikohdaksi. Lohkon varmistuttua päävalmentaja Markku Kanerva ja maajoukkueen joukkueenjohtaja Lennart Wangel käyvät vielä tutkailemassa tukikohtavaihtoehdot.

–  Rive (Kanerva) sen viime kädessä sitten valitsee, Lahti kertoi.

–  Valmistautumismielessä ei ole väliä, kumpi lohko nyt sitten sattuukaan meille. Faneille siinä on toki miettimistä. Ja Palloliitolle on tärkeää, että fanit löytävät kisoihin paikalle suurin joukoin.

Ruotsikin voi tulla Suomen lohkovastustajaksi

Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen 2020 alkulohkot arvotaan 30. marraskuuta Bukarestissa.

Tässä jokaisen lohkon mahdolliset joukkueet (*=isäntämaa):

Lohko A (Rooma ja Baku): Italia*, 2. arvontakorista Ranska/Puola/Sveitsi/Kroatia, 3. arvontakorista Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki, 4. arvontakorista Wales tai Suomi

Lohko B (Pietari ja Kööpenhamina): Belgia, Venäjä*, Tanska*, Wales tai Suomi

Lohko C (Amsterdam ja Bukarest): Ukraina, Hollanti*, Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki, joukkue pudotuspelien polusta A, C tai D

Lohko D (Lontoo ja Glasgow): Englanti*, Ranska/Puola/Sveitsi/Kroatia, Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki, joukkue pudotuspelien polusta C tai D

Lohko E (Bilbao ja Dublin): Espanja*, Ranska/Puola/Sveitsi/Kroatia, Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki, joukkue pudotuspelien polusta B

Lohko F (München ja Budapest): Saksa*, Ranska/Puola/Sveitsi/Kroatia, Portugali/Turkki/Itävalta/Ruotsi/Tshekki, joukkue pudotuspelien polusta A, C tai D

Pudotuspelien polkujen joukkueet ja ensimmäiset otteluparit, jos tiedossa (pudotuspeliarvonta 22. marraskuuta):

Polku A: Islanti ja kolme joukkuetta nelikosta Bulgaria/Israel/Unkari/Romania

Polku B: Bosnia-Hertsegovina vastaan Pohjois-Irlanti, Slovakia vastaan Irlanti

Polku C: Skotlanti vastaan yksi joukkue nelikosta Bulgaria/Israel/Unkari/Romania, Norja vastaan Serbia

Polku D: Georgia vastaan Valko-Venäjä, Pohjois-Makedonia vastaan Kosovo

Kommentoi