Huuhkajien faneilla on vielä toivoa – EM-karsintoihin vapautuu pääsylippuja vähitellen vierasjoukkueiden ja Uefan kiintiöistä

HELSINKI

Suomessa muhii tällä hetkellä jalkapallobuumi, joka ulottuu jo Teemu Pukista miesten maajoukkueeseen. Sen huomaa EM-karsintojen myynnistä, sillä Huuhkajien kotipelien lippukauppa on ollut ainutlaatuisen vauhdikasta siitä asti, kun maajoukkue löylytti Bosnia-Hertsegovinan 2–0 Tampereen Ratinassa 8. kesäkuuta.

–  Veikkaisin, että isoin buumi koskaan, vaikka kiinnostus oli suurta myös Jari Litmasen ja Sami Hyypiän aikoina, Palloliiton lipunmyynti- ja tapahtumakoordinaattori Jukka Salasuo muotoilee suomalaisten kiinnostuksen EM-karsintaan.

Olympiastadionin perusparannuksen takia Suomi pelaa syksyn kotipelit Ratinassa, Turun Kupittaalla ja Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä. Niiden kapasiteetti on vain 7  000–16  000 katsojaa.

–  Tässä tilanteessa olisi ollut kiva nähdä, miten paljon lippuja olisi mennyt, jos meillä olisi ollut rajaton katsomokapasiteetti, Salasuo jatkaa kotimaisesta jalkapallobuumista.

Kreikka-lippuja luvassa

Nyt käytettävät areenat myytiin Suomessa nopsasti loppuun, mutta Salasuolla on faneille hyviä uutisia. Kaikkiin peleihin on vielä vapautumassa lippuja vierasjoukkueiden ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan kiintiöistä.

Ratinassa 5. syyskuuta pelattavan Kreikka-pelin liput loppuivat kesken kesäkuussa. Lisälippuja on vapautumassa suomalaisten ulottuville ensi viikolla tai seuraavan viikon alussa.

Palloliitto ilmoittaa vapautuvista lipuista nettisivuillaan.

–  Eiköhän lippuja saada vielä myyntiin ihan kohtuullinen määrä, Salasuo muotoilee.

Kyse lienee sadoista pääsylipuista.

Suomen ja Italian ottelu pelataan Ratinassa 8. syyskuuta.

–  Italia-ottelun tilanne on samanlainen kuin Kreikka-pelin. Italiassa lipunmyynti on kuitenkin vasta alkanut, joten sieltä meillä ei ole ennakkotietoa tilanteesta, Salasuo kertoo.

Tuhdimpi lippunippu marraskuuksi

Vierasjoukkueen kiintiö on viisi prosenttia käytössä olevasta katsomokapasiteetista. Uefalla on oma pienempi kiintiönsä. Vastustajalle pitää varata lippuja oman katsomolohkon lisäksi myös parhailta katsomopaikoilta eli A-katsomosta.

Turussa 15. lokakuuta pelattavassa ottelussa Armeniaa vastaan katsomokapasiteetti on muita pienempi, joten myös vapautuvia lippuja on odotettavassa niukemmin.

Helsingin Töölössä pelataan taas yli 10  000 katsojalle, kun Huuhkajat päättää EM-karsintaurakkansa ottelussa Liechtensteinia vastaan 15. marraskuuta. Otteluun tuskin tulee hirmuista rynnistystä Liechtensteinista, joten suomalaiset fanit voivat vielä saada hyppysiinsä kivan nipun lippuja Huuhkajien EM-karsintojen loppuhuipennukseen.

Kommentoi