Huuhkajien pelaajat käänsivät katseensa Armeniaan – "Ehkä tärkein otteluni"

TURKU

Paha pettymys on pyritty pyyhkimään pääkopasta, ja matka jatkuu. Näin voisi tiivistää Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajien ajatukset Armenia-ottelun alla.

Viikonloppuna Bosnia-Hertsegovinan jalkoihin jäänyt Suomi kohtaa Armenian tiistaina EM-karsinnoissa. Turussa pelattavasta ottelusta ei puutu panosta.

Markku Kanervan valmentama Suomi on karsintalohkossaan toisena, mutta Armenia ja Bosnia-Hertsegovina vaanivat kahden pisteen päässä.

Vain yksi asia on varmaa, kun kaikilla on jäljellä kolme ottelua: Italia on mennyt lohkon kärjessä menojaan.

–  Saatamme tarvita kolme voittoa. Armenia-peli on varmasti yksi tärkeimmistä tai ehkä tärkein otteluni, maalivahti Lukas Hradecky myöntää.

Hradeckyn sanat kertovat paljon, sillä hän on ollut tolppien välissä lukuisissa kovissa paikoissa.

–  Mieluummin olen tässä tilanteessa kuin sellaisessa, ettei olisi mitään panosta, Hradecky tiivistää.

Korttiringistä rentoutta

Armenia-voitto ei vielä veisi Suomea kisakoneeseen, mutta olisi tärkeä pistetaistelussa ja henkisesti. Tasapeli olisi pettymys ja etenkin tappio paha takaisku Suomelle.

Hradecky kuvailee paineita "etuoikeudeksi" ja vakuuttaa, ettei jännitys hiivi yöuniin.

–  Jos jokin vie yöunet, se on Teemun (Pukki) ajoittainen kuorsaus. Eivät paineet, velikultamainen Hradecky naurahtaa.

Myös hyökkääjätähti Pukki vakuuttaa, että Bosnia-Hertsegovinan tarjoama kuritus on unohdettu ja katse on tulevassa.

–  Yritimme jo Bosniassa saada ajatukset nopeasti pois siitä pelistä. Oli muutama korttirinki, ja höpisimme ihan muista asioista. Se peli on unohdettu, Pukki sanoo.

Myös päävalmentaja Kanerva on pohtinut sitä, miten pelaajistossa pysyy sopiva rentous näyttämisenhalusta ja paineista huolimatta.

–  Alkuperäisessä suunnitelmassa oli, että tänään (maanantaina) olisi ollut ryhmähenkeä kohottava tapahtuma. Tässä on kuitenkin niin paljon pelaajia, jotka tarvitsevat vielä hoitoa, että jätimme tapahtuman pois. Joukkueessa on ollut hyvä henki, eikä tässä taikatemppuja tarvita, Kanerva sanoo.

Kanerva muistuttaa, etteivät hänen suojattinsa pelaa ensimmäistä kertaa kovissa paineissa.

–  Kyseessä on sen verran kokeneita kavereita. Tietysti mietimme, miten nostamme valmennustiimin kanssa pelaajiemme itsetuntoa. On kiva nähdä, että heillä alkaa olla hymy suupielissä ja vitsi lentää.

Loukkaantumisia molemmilla joukkueilla

Suomi ei pääse tiistain kamppailuun ihannetilanteesta, sillä edellisessä ottelussa loukkaantunut Paulus Arajuuri on sivussa. Arajuurella on vasemmassa polvessaan nivelkapselivamma.

Lassi Lappalainen on sen sijaan selättänyt vatsatautinsa ja palannut joukkueeseen.

Myös Armenia on kokenut takaiskuja. Tähtipelaaja Henrikh Mkhitarjan kärsii loukkaantumisesta. Joukkue jäi edellisessä ottelussaan tasatulokseen piskuista Liechtensteinia vastaan.

–  En tiedä, tuleeko sieltä vähän kiukkuinen joukkue vastaan. Mkhitarjanin poissaolo on aika merkittävä, muttemme voi aliarvioida Armeniaa, Hradecky sanoo.

Armenia on vaarallinen vastaiskujoukkue, joten Suomen täytyy olla varuillaan etenkin pallonmenetysten jälkeen.

–  Sieltä löytyy nopeutta ja taitoa. He ovat pystyneet haavoittamaan kaikkia joukkueita vastahyökkäyksillään. Heidän puolustuspelaamisensa ei ehkä ole niin tiivistä. Meidän täytyy näyttää isännän otteita, Kanerva analysoi.

Kommentoi