Huumekuljettajia, rattijuopumuksia ja pyöräonnettomuuksia — Pohjanmaan poliisin viikkoa värittivät monenlaiset liikennerikkomukset

Pohjanmaan poliisia ovat työllistäneet parin viime päivän aikana rattijuopot, huumekuljettajat ja pyöräonnettomuudet.

Rattijuopumus Vaasassa

Poliisipartio pysäytti keskiviikkoaamuna kello 7.42 Vaasassa Alskatintiellä henkilöauton tarkastusta varten.

Kuljettajana oli 22-vuotias vaasalaismies, jolle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi 0 promillea, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Mies kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan veri- ja kliinisiin kokeisiin. Kyydissään miehellä oli yksi miesmatkustaja. Molempia miehiä epäillään huumausainerikoksesta, sillä autosta löytyi huumausainetta.

Kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pyöräilijät kolaroivat

Keskiviikkona kello 12.30 vaasalaismies kolaroi polkupyörällä auton kanssa.

Hän ajoi Raastuvankatua kohti Museokatua polkupyörälle varattua ajorataa tarkoituksenaan ylittää Raastuvankatu ja jatkaa kohti Palosaarta. Pyöräilijä ei kertomansa mukaan huomannut samaan aikaan Museokatua tullutta henkilöautoa, vaan törmäsi auton apukuljettajan puoleiseen takaosaan.

Polkupyöräilijä loukkasi hieman itseään. Pyöräilijää epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Samana päivänä 68-vuotias vaasalaisnainen kuljetti keskiviikkona kello 16.10 henkilöautoa Vaasassa Västervikintietä S-marketin ohi, mutta ei kertomansa mukaan huomannut samanaikaisesti suojatietä polkupyörällä ylittämässä ollutta 10-vuotiasta vaasalaispoikaa, vaan pyöräilijä osui pyörineen autoon päätyen ilmalennon kautta katuun.

Poika selvisi törmäyksestä vammoitta. Autoilijaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rattijuopumus Mustasaaressa

1980-luvulla syntynyttä vaasalaispariskuntaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikennerikkomuksesta, sillä poliisipartio tapasi pariskunnan seikkailemassa henkilöautolla Mustasaaressa Höstvedentieltä torstaina aamuyöllä. Pariskunta kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan veri- ja kliinisiin kokeisiin ja tämän jälkeen kiinniotettuina Vaasan pääpoliisiasemalle.

Ulosajo Mustasaaressa

18-vuotias paikkakuntalainen mies menetti kuljettamansa pakettiauton hallinnan torstaiaamuna kello 4.02 Mustasaaren Vikbyssä Rantatiellä ja ajautui kuljettamallaan pakettiautolla ojaan törmäten liikennemerkkiin. Sairaankuljetus kävi tarkistamassa kuljettajan mahdolliset vammat ja kuljetti hänet Vaasan keskussairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Ulosajoa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kommentoi