Hyväksikäyttöringin nuori epäilty kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa suhteestaan pääepäiltyyn – sanoo poseeranneensa alasti saadakseen metamfetamiinia

Ilta-Sanomat on haastatellut lapsiin kohdistuneen hyväksikäyttöjupakan noin 20-vuotiasta epäiltyä.

Hyväksikäyttöringin pääepäilty tutustui nuoriin hakemalla näille alkoholia ja tupakkaa, epäilty väittää haastattelussa .

Miestä epäillään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävien kuvien hallussapidosta.

Näin hän kuvailee pääepäiltyä:

– Olin itse kouluikäinen ja hän sellainen vanha kylänäijä, jonka kaikki nuoret tiesivät. Hänelle pystyi soittamaan, ja hän haki alaikäisille nuorille kaljaa ja tupakkaa kaupasta.

Mies sanoo, että tämä oli pääepäillyn toimintatapa. Hänen ei tarvinnut ottaa yhteyttä nuoriin, sillä nuoret ottivat yhteyttä häneen. Tieto luotettavasta hakijasta kulki puskaradiota pitkin nuorelta toiselle.

Mies arvelee pääepäillyn olleen vuosien varrella tekemisissä vähintään kymmenten eri-ikäisten nuorien kanssa. Osan hän kutsui syrjäiselle mökilleen, jossa juotiin alkoholia ja käytettiin pääepäillyn tarjoamia huumeita.

– Muistan, että minulle hän tarjosi metamfetamiinia muutama kuukausi sen jälkeen, kun olin täyttänyt 18. Olin siis jo täysi-ikäinen.

Sanaton sopimus oli se, että vastineeksi metamfetamiinista pääepäilty saa "silmänruokaa".

– Hän räpsi valokuvia vähän joka tilanteessa. Halusin olla hänelle mieliksi, jotta saisin jatkossakin huumeita. En olisi muuten pystynyt käyttämään niitä, sillä olin ammattikoulussa eikä minulla ollut penniäkään rahaa.

Mies kertoo vetäneensä rajan kosketteluun, vaikka pääepäilty olisi halunnut enemmänkin. Pääepäilty ei kuitenkaan yrittänyt tehdä mitään hänelle väkisin.

– Minun kohdallani hän ei olisi pystynytkään siihen fyysisesti. Jos hän olisi yrittänyt pakottaa, jommaltakummalta olisi lähtenyt henki.

Hän kertoo huomanneensa pääepäillyn kiinnostuksen nuoriin poikiin, mutta hän kiistää IS:lle tienneensä mitään vakavimmista rikosepäilyistä, kuten törkeästä raiskauksesta.

Mies kertoo, että tiiviimpi yhteydenpito hänen ja pääepäillyn välillä kesti puolisen vuotta.

Sen jälkeen mies lähti armeijaan ja yhteydenpitoon tuli pitkä tauko. Hän muistelee olleensa viimeksi pääepäillyn kanssa tekemisissä vuonna 2017 eli samana vuonna, kun poliisi pääsi ringin jäljille.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan täältä .

Lisää aiheesta

Kommentoi