Iivo Niskanen ylsi vapaalla uransa parhaaseen, palkintosija karkasi loppumatkalla

DAVOS

Perinteisen hiihtotavan taiturina tunnettu Iivo Niskanen parantaa tahtiaan myös vapaalla hiihtotavalla, kuten hänen harjoituskauden painotuksensa ovat ennakoineet. Tänään Niskanen hiihti maailmancupissa Sveitsissä neljänneksi, kun matkana oli 15 kilometriä vapaalla.

Niskasen edelle Davosissa ehtivät norjalainen voittaja Simen Hegstad Krüger, toiseksi hiihtänyt Venäjän Sergei Ustjugov ja Sveitsin Dario Cologna. Colognan ja Niskasen ero oli 7,9 sekuntia.

Niskaselle nelossija oli uran paras vapaalla hiihtotavalla kisattavassa väliaikalähtökilpailussa.

–  Loppu meni huonosti, mutta vire ja kunto oli hyvä, Niskanen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Niskanen harmitteli, ettei päässyt hyödyntämään Venäjän Aleksandr Bolshunovin peesiä. Venäläinen oli ladulla eri kierroksella kuin Niskanen.

–  Jos olisin päässyt peesiin, kakkossija olisi ollut realismia. Podium (palkintopalli) oli tavoitteena, mutta se ei ihan täyttynyt, Niskanen sanoi Ylelle.

Krüger oli vuoristomaisemissa selvä voittaja, sillä Ustjugov hävisi hänelle 19 sekuntia. Niskasen ero kärkeen oli 27,9 sekuntia.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli alkukauden tapaan hyvässä vedossa. Hyvärinen jäi kärjestä hieman yli minuutin ja oli 16:s.

–  Tykkään Davosin ladusta, tässä ei tarvitse riehua. Tämä oli kunnon mukainen hiihto, mutta ei ole fiilis, että olisi jysähtänyt, Hyvärinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli epävirallisten tulosten mukaan 36:s (–1.49,6), Lari Lehtonen 45:s (–2.09,5), Joni Mäki 52:s (–2.32,1) ja Juho Mikkonen 58:s (–2.41,9).

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Slovenian Planicassa, jossa kisataan vapaalla hiihtotavalla sprintti ja pariviesti.

Kommentoi