IL: Ryhmäavustaja pahoinpiteli lasta päiväkodissa Vaasassa, myös päiväkodin johtajalle tuomio

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut vaasalaisen päiväkodin johtajan sakkorangaistukseen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tapauksesta kertoo Iltalehti .

Päiväkodissa tapahtui kuusi vuotta sitten välikohtaus, jossa ryhmäavustaja oli pahoinpidellyt 4-vuotiasta lasta. Tämä oli muun muassa heittänyt lähietäisyydeltä lunta naamalle, roikottanut tyttöä heijastinliiveistä ja potkinut polvellaan takamukselle. Kaksi lastentarhanopettajaa todisti tapauksen ja ilmoitti tästä päiväkodin johtajalle iltapäivällä.

Kun johtaja sai ilmoituksen, ryhmäavustaja oli jo lähtenyt työpaikaltaan. Hän jäi kahden viikon sairauslomalle.

Seuraavana päivänä päiväkodin johtaja keskusteli omien esimiestensä kanssa. Hän toimitti kahden viikon sairausloman jälkeen ryhmäavustajalle kirjallisen varoituksen.

Vanhemmille tapauksesta sen sijaan ei kerrottu, ennen kuin sen tekivät viivyttelyä ihmettelevät muut lastentarhanopettajat. Syyttäjän ja syytteeseen yhtyneiden vanhempien mukaan päiväkodin johtaja ei ollut viipymättä puuttunut ryhmäavustajan menettelyyn eikä ilmoittanut tapauksesta lapsen vanhemmille.

Vaasan hovioikeus hylkäsi syytteen siltä osin, etteikö päiväkodin johtaja olisi puuttunut tapahtuneeseen.

Sen sijaan hovioikeus katsoi, että virkavelvollisuus rikkoontui, kun päiväkodin johtaja ei kertonut tästä vanhemmille. 56-vuotiaan naisen rangaistus on kymmenen päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyy 320 euroa.

Kommentoi