IL: Vaasan Sportin kannattajat rähinöivät vieraspelissä Oulussa – poliisi pyydettiin paikalle jo etukäteen, sillä vaasalaisten ”riskikannattajien” tulosta tiedettiin

Vaasan Sport ja Oulun Kärpät kohtasivat lauantaina kauden avauspelissä Oulun Raksilassa. Ilta sai ikävän sivumaun, sillä Sportin kannattajat aiheuttivat rähinää hallin käytävillä. Poliisi kirjasi kolme rikosilmoitusta pahoinpitelystä.

Yhteenotoista jäähallilla kertoo Iltalehti .

Lehden haastattelema Kärppien turvallisuuspäällikkö Antti Alaviitala kertoo, että vakavin yhteenotto tapahtui toisella erätauolla. Kaksi Sport-fania alkoi tapella keskenään käytävällä, ja väliin mennyt järjestyksenvalvoja loukkaantui yhteenotossa. Hänet toimitettiin sairaalaan.

Toinen välikohtaus tapahtui käytävällä ennen ottelun alkua Sport-fanin ja Kärpät-fanin välillä. Varsinainen yhteenotto saatiin estettyä ja vierasfani poistettiin hallista.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni muutamia henkilöitä tapauksiin liittyen.

Turvallisuuspäällikkö Alaviitalan mukaan kyse oli niin sanotuista merkitsemättömistä faneista, joilla ei ollut tunnuksia. Poliisi oli pyydetty paikalle jo etukäteen.

– Meillä on kokemusta vaasalaisista aikaisimmilta vuosilta, että heiltä tulee muutamia riskikannattajia, joiden kanssa saattaa ongelmia tulla. Sen vuoksi ongelmiin on varauduttava peleissä, hän sanoo.

Ilkan ja Pohjalaisen toimitus tavoitti sunnuntaina päivällä Sportin virallisen kannattajayhdistyksen puheenjohtajan Toni Laaksosen. Hän ei ollut paikalla pelissä lauantai-iltana.

Laaksonen kuuli levottomuuksista toimittajalta.

– En usko, että kyse on ollut meidän jäsenistämme. Minulle ilmoitettaisiin, jos tällaista olisi tullut, hän sanoo.’

Kommentoi