Ilmajoen Musiikkijuhlilla oli reilusti yli 15 000 kävijää – Järjestäjätaho on tyytyväinen

Ilmajoen Musiikkijuhlilla oli yhteensä 15 450 kävijää.

Musiikkijuhlilla esitettiin kesäkuussa 2017 kantaesityksensä saanut oopperateos Mannerheim. Mannerheim-oopperan on säveltänyt Tuomas Kantelinen, libreton ovat kirjoittaneet Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies ja teoksen Ilmajoelle ohjasi Tuomas Parkkinen. Nimiroolissa nähtiin ja kuultiin baritoni Waltteri Torikka. Mannerheim-oopperaa esitettiin yhteensä neljä esitystä sekä yksi esiintyjien läheisille avoin läpimenoharjoitus.

Mannerheim-oopperassa oli kävijöitä yhteensä 4 650.

Mannerheim-oopperan jälkeen Ilmajoen Musiikkijuhlien ooppera-areenalla esitettiin Aino Ackté -ooppera, joka tuotettiin yhteistyössä Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys ESMO ry:n kanssa. Aino Ackté -oopperan on säveltänyt Ilkka Kuusisto, libreton kirjoittaneet Pentti Savolainen, Juha Kandolin ja Martina Roos. Teoksen Ilmajoelle ohjasi Juulia Tapola. Nimiroolissa nähtiin ja kuultiin sopraano Marjukka Tepponen. Oopperaa esitettiin neljä esitystä.

Aino Ackté -oopperassa oli kävijöitä yhteensä 3 150.

Lauri Tähkän konsertti oli ennakkoon loppuunmyyty

Oopperan lisäksi järjestettiin erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia. Ooppera-areenalla konsertoivat Kolme Baritonia: Waltteri Torikka, Aarne Pelkonen ja Kristian Lindroos. Elokuvamusiikin illassa kuultiin Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä Diandraa ja Pepe Willbergiä. Lauri Tähkän konsertti oli ennakkoon loppuunmyyty.

Tangon ystäville esiintyivät Seinäjoen Tangomarkkinoiden semifinalistit sekä Tango-orkesteri Unto. Perttu Kivilaakson säveltämä Apocalypse-oratorio sai kantaesityksensä Ilmajoen Musiikkijuhlien tuottamana. Solisteina oratoriossa toimivat Kivilaakson lisäksi Linda Lampenius, Mari Palo ja Markus Nykänen.

Ilmaistapahtumia järjestettiin kolme. Perinteikäs Juhlajumalanpalvelus järjestettiin yhteistyössä Herättäjä-Yhdistyksen ja Ilmajoen seurakunnan kanssa. Lapsiperheiden ilta -ilmaistapahtumassa esitettiin TosiTeatterin toimesta Prinsessa Ryysynen -musiikkinäytelmä ja alueella oli erilaisia toiminnallisia pisteitä. Ooppera-areenalla järjestettiin myös ilmaiskonsertti, jossa esiintyi Elonkerjuu.

Yhteensä konserteissa ja oheistapahtumissa kävijöitä oli 7 650.

Järjestäjätaho on tyytyväinen kävijämäärään.

Kommentoi