Rekka kaatui laivan sisällä kovassa myrskyssä, Wasa Express kääntyi takaisin Vaasaan – Ilmatieteen laitokselta tuulivaroitus myös maa-alueille

Uumajaan matkalla ollut Wasalinen matkustaja-alus Wasa Express on joutunut kääntymään takaisin Vaasaan Merenkurkussa riehuvan myrskyn takia.

– Laiva oli puolessa välissä avomerellä, kun autokannella ollut rekka kallistui ja kaatui kovassa merenkäynnissä. Rekka oli kiinni kuudella kettingillä, jotka katkesivat, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg kertoo.

Rekan kaatumisesta ei aiheutunut henkilövahinkoja eikä vahinkoja laivalle.

Ståhlbergin mukaan tuulen keskinopeus oli Holmsundissa 22 metriä sekunnissa ja puuskissa 26 metriä sekunnissa. Nordvalenissa tuuli 24 metriä sekunnissa ja puuskissa 31 metriä sekunnissa.

– Wasa Express kääntyi takaisin kohti Vaasan saaristoa erittäin korkean aallokon ja myrskyn voimakkuuden takia. Turvallinen saapuminen Holmsundiin ei onnistu.

Iltakuuden lähtö Uumajasta Vaasaan on peruttu.

Ilmatieteen laitokselta useita varoituksia

Ilmatieteen laitos antoi jo varhain aamulla myrskyvaroituksen Merenkurkkuun, jossa tuulen nopeus voi olla jopa 23 metriä sekunnissa.

Merenkurkkuun oli luvassa myös kovaa aallokkoa, jossa aallonkorkeus voi ylittää viisi metriä.

Pohjanmaan maakunnan maa-alueille annettiin myös tuulivaroitus. Etelän ja lounaan välinen tuuli on ollut voimakasta keskipäivästä alkaen.

Tuulen nopeus voi olla puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa.

Oletko myrskyn keskellä? Lähetä meille kuva tai video myrskytuhoista täältä .

Lisää aiheesta

Kommentoi