Iltalehti: Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Mike Soldierin vankeusrangaistukseen – Myös rikoskumppani sai tuomion useista eri rikoksista

Mike Soldier tuomittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa vapaudenriistosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen, uutisoi Iltalehti.

Soldierin United Brotherhoodiin kytköksissä oleva rikoskumppani tuomittiin oikeudessa vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi, että rikoskumppani oli syyllistynyt muun muassa törkeään kiristyksen yrittämiseen ja vapaudenriistoon.

Uhkailua väkivallalla

Soldier oli syyttäjän mukaan yrittänyt periä uhrilta 6 000 euron velkaa liittyen kertomukseen, jonka uhri oli kertonut poliisille toisen asian esitutkinnassa. Syyttäjän mukaan Soldier oli soittanut uhrille kiristyspuhelun, jossa hän vaati velan maksua ja uhkasi uhrin perhettä väkivallalla. Muutama päivä myöhemmin Soldierin rikoskumppani oli ottanut yhteyttä uhriin ja kertonut perivänsä velkaa Soldierille.

Uhria vaadittiin väkivallalla, muun muassa ampumisella uhaten maksamaan 3 000 euroa velasta heti ja 3 000 euroa parin viikon kuluessa. Teko jäi yritykseksi, sillä poliisi pysäytti auton.

Lisää aiheesta

Kommentoi